Toplantıda, gündemi oluşturan 9 maddenin yanı sıra gelen evrak olarak gündeme eklenmesi istenen 3 teklifle birlikte toplam 12 madde görüşüldü. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait 5, Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ait 1, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ait 2, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait 1 teklif olmak üzere toplam 9 tekliften oluşan gündem maddelerinden; 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı ve Meydan Mahallesi’nde Nasreddin Hoca Çarşısı’nın bulunduğu taşınmaza ait teklifler, ilgili komisyonlara havale edilirken diğerleri oylanarak kabul edildi. Bu doğrultuda; Akşehir Belediyesi ile Beypazarı Belediyesi, kardeş belediyeler oldular.

Yine oylanarak kabul edilen 2 ek gündem maddesine göre;

*Mülkiyeti Akşehir Belediyesi’ne ait Yarenler Mahallesi’ndeki taşınmaz; şehir içi minibüslerinin taşınmasından doğan ihtiyaçtan dolayı, yap-işlet-devret modeliyle 10 yıllığına kiralanacak.

*Çakıllar, Reis, Doğrugöz, Yarenler, Değirmenköy ve Yaylabelen Mahallelerindeki taşınmazların, mezarlık olarak kullanılmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devri yapılacak.

Gündemin son teklifini oluşturan 3. ek gündem maddesinde belirtilen Mimari Estetik Komisyonu oluşturulması ve Çalışma Yönetmeliği de görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.