Geçmiş tutanak özetlerinin okunmasıyla başlayan toplantının ilk gündem maddesini oluşturan,  mülkiyeti Akşehir Belediyesi’ne ait bir taşınmazın Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne içme suyu deposu olarak tahsisine ilişkin Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ait teklif, görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Yine Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ait olan 3 teklif ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ait hizmet ücret bedellerinin revize edilmesine ilişkin teklif, ilgili komisyonlara havale edilirken, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne ait Sözleşmeli Personele (Avukat) ödenecek sözleşme ücretinin belirlenmesine ilişkin teklif de yapılan istişarenin ardından komisyona sevk edildi.

Gündemin önemli bir maddesini oluşturan, 63. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği ve Vefatının 738. Yıldönümünde Nasreddin Hoca Anma Günleri düzenlenmesine dair Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait teklifin görüşülmesi öncesinde, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel tarafından toplantıya katılan üyelere bilgi verildi. Belediye Başkanı Salih Akkaya da özellikle konserler konusundaki beklentileri öğrenmek üzere vatandaşlara ve gençlere önerilerini sorduklarını aktardı. Yapılan fikir alış verişi sonrasında, sürecin takibi için Öncel’e yetki verilirken teklif, Şenlikler ve Anma Günleri’nin bütçe çalışması yapılmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı sonucu yönetici kadrolarına yapılan atamalara dair Başkan Akkaya tarafından Belediye Meclisi’ne bilgi verilmesiyle son gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Gelen evrak ile gündeme eklenen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait teklifle 6. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’nın bu yıl da online yapılması ve 55 bin lira para ödülü dağıtılması görüşülerek karara bağlandı.

Akşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı, bir sonraki toplantının 7 Mart 2022 Pazartesi günü saat 18:00’da yapılması kararı ile sona erdi.