İlçe Başkanı Fatih Köle, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Akşehir Belediyesi, doğalgaz alt yapısı geçen mahalle ve sokaklarda kömürle ısınan vatandaşların küllerini bundan böyle toplamayacağını ilan ediyor da hangi hakla bunu söylüyor, gerçekten anlamak mümkün değil!

Son bir hafta içerisinde kentin muhtelif yerlerindeki boş arsalarda görmüş olduğum küllerin sebebi de nihayet Belediyemizin yapmış olduğu bu resmi açıklama ile ortaya çıkmış oldu.

Akşehir Belediyesi ve halkın temsilcisi olarak seçilen ancak kuzuların sessizliğine bürünen Belediye Meclis Üyeleri; gerçekten siz ne iş yapıyorsunuz?

Vatandaşın Anayasal haklarını hiçe sayan bu uygulamaya ne zamana kadar seyirci kalmaya devam edeceksiniz?

Kamuoyunu bu konuda aydınlatacak bir babayiğit var mı aranızda?

Belediyenize başvuran vatandaşlara, çevre temizlik vergileri içinde kül toplamak yok diyorsunuz da düne kadar niye topluyordunuz o zaman?

Belediye Başkanı Akkaya’dan Allah razı olsun, niye mi: Hem kül toplayamayarak seçmenin tepkisini çekiyor hem de milletvekilliğine oynuyor. Nasıl olacak? Bu arada partisinin oylarını aşağıya çektiğinin kendisi farkında değil anladık ta AKP İlçe Başkanı ve bölge milletvekilleri uyuyor mu, orasını anlayamadık.

Sayın Dr. Salih Akkaya Bey, size daha önceki basın açıklamalarımda; “Akşehir’in yatırımlarını yönetmeyi beceremiyorsunuz, görev sürenizin sonuna kadar mümkünse yapmayın” uyarılarında bulunmuştum ama hiçbir şey yapmayın demedim, sanırım beni yanlış anladınız. El insaf yahu gerçekten vatandaşlar gibi ben de hayretler içindeyim. En azından, bu halktan toplanan vergilerle aldığınız maaşnızın hakkını verin ki hiç olmazsa rutin görevinizi yerine getirmiş olun!

Doların 11.50 TL’ye ulaştığı bugünlerde, enflasyon başını almış dört nala koştururken; Elektrik, Su, Doğalgaz, Akaryakıt vb. diğer zamların peşpeşe gelmesiyle hayat pahalılığı altında ezilen ve inim inim inleyen halk karnını güçlükle doyurmaktadır.

Her şey açıkça ortadayken, doğalgaz döşeme maliyeti 20 ila 30 bin lirayı bulurken siz vatandaştan nasıl doğalgaz bağlatmasını beklersiniz, el insaf!..

İktidarınızın son günlerinde artık bu milletin yakasından düşün ama Akşehir sokaklarının küllere boğulmasına da sessiz kalmayın… Siyasetçiler, toplanan vergiler için “yol, su, elektrik olarak size geri dönecek” sloganı atarlardı. Artık sayenizde Akşehir’lileri, “Küllerimizi toplamayan hangi yüzle oy isteyecek” durumuna getirmeyi de başardınız. Kendisine, partisine muhalefet eden bir Başkana her zaman rast gelmek mümkün değil! Allah Başkan Akkaya’dan bin kere razı olsun…

Son olarak; geçtiğimiz günlerde bir siyasi partinin Grup Başkan Vekili’nin bir şehit yakınına yaptığı sinkafli hitabını tasvip etmediğimizi ve kınadığımızı tekrarlamak isterim. Ama gelin görün ki; Cumhur İttifakı’nın küçük ortağının Akşehir İlçe Başkanı’nın yerel basına yaptığı açiklamayı da hayretler içinde karşıladım. Çünkü Şehitlerimize kelle diyen, şehit yakınlarını cezaevine attıran, şehit yardımlarının akibetini hala açıklamamakta ısrar eden bir ortak varken; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Lütfen komik olmayın!”