AK Parti 7'nci Olağan Kongre süreci kapsamında Akşehir ve Yunak İlçe Başkanlıkları da kongre hazırlıklarını tamamladılar. Pandemi kurallarına uygun olarak Yarenler Kapalı Pazarı’nda yapılacak olan Akşehir İlçe Kongresi saat 14:30’da başlayacak. Tüm partilileri ve vatandaşları kongreye davet eden AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Ak Parti Genel Merkezi ve Konya İl Başkanlığı kararı ile ilçe başkanlığı görevine devam edeceğini belirtti.  

Kongrelerin cana can kattığını belirten Çardakoğlu; “Geçmişi bilerek, yarına bakarak, azimle hedefe yürümek, engeller karşısında yılmamak bizi biz yapan değerlerdir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz. Geçmişte yaptığımız çalışmalarımızın üzerine koyarak AK Parti Akşehir bayrağını en yükseğe çıkarmayı düstur edinerek çalışmalarımızı yürüteceğiz. Başarıya inanmak, yolun yarısına ulaşmaktır. 'İnandığın Yolda Yürü' sloganıyla Yönetimimiz, Meclis üyelerimiz, mahalle başkanlarımız, Kadın ve Gençlik Kollarımızla birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Yunak Kapalı Spor Salonu’nda yapılacağı duyurulan Yunak İlçe Kongresine tek adayla gidileceği ve yönetim kurulunun da tek liste olacağı öğrenilirken, İlçe Başkanlığı koltuğuna ise Avukat Cihat Şekeroğlu’nun getirilmesi bekleniyor.

Patisi Genel Merkezi, geçtiğimiz günlerde Yunak'tan 3 ismi mülakata davet etmiş, sonrasında da adaylardan Cihat Şekeroğlu ile yola devam edileceğini ilan etmişti. Üç dönemdir ilçe başkanlığını yapan Tahir Kuru ise daha önce, yeni dönemde aday olmayacağını açıklamıştı.