Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapılan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile AK Parti İl Başkan Vekili Fahrettin Kulu’nun da katılarak bir süre izlediği Konya İl Teşkilatı Kongresi’nin Divan Başkanlığını, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı yaptı.

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mesajının, bir diğer Konya Milletvekili Esin Kara tarafından okunmasının ardından konuşan İl Başkanı Remzi Karaaslan, partilerinin güçlenerek yoluna devam ettiğini söyledi. Karaaslan konuşmasında; “Bu birlik ve beraberliğin berekete dönüşeceğinden hiç bir kuşkumuz yoktur. Tüm teşkilatlarımızın, bayrağı bir adım öteye taşıyacağına inancım tamdır. Milliyetçi Hareket yarın, bugünden daha güçlü olacaktır” ifadelerine yer verdi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise konuşmasında; bazı belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına yönelik eleştiriler ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş üzerinden muhalefete yüklendi.

Tek listenin yer aldığı kongrede yapılan konuşmalar sonrasında gerçekleştirilen oylama sonucunda, yaklaşık bir yıl önce İl Başkanı Murat Çiçek’in görevden alınmasının ardından bu göreve getirilen Remzi Karaaslan, delegelerin oylarıyla Konya İl Başkanlığına seçildi. Akşehir İlçe Başkanı Salih Akça, Yunak İlçe Başkanı Bayram Çil, Doğanhisar İlçe Başkanı Reşat Karaarslan, Ilgın İlçe Başkanı Harun Ok ve Kadınhanı İlçe Başkanı Tevfik Yağcı da Üst Kurul Delegesi seçilerek Genel Merkez’de oy kullanma hakkına sahip oldular.