Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı, Akşehir Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda, Yıldırım Mahallesi’nin adının Yıldırım Bayezid Mahallesi, Nasreddin Mahallesi’nin adının da Nasreddin Hoca Mahallesi olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edilirken, 2021 Yılı Belediye Tarifeleri de karara bağlandı. Buna göre; daha önce Büyükşehir Belediyelerine ödenen kazı ücretlerinin ilçe belediyelerine ödenmesi yönündeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yönetmeliği doğrultusunda, 2021 yılında elektrik, su, doğalgaz gibi tesisatın döşenmesi amacıyla ilgili kurumlar tarafından yapılacak ya da vatandaşlarca gerçekleştirilecek kazı işlemlerinin tarifeleri, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl için öngördüğü tarifeye uyumlu olacak.

Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın, önceki gün imzalanan toplu iş sözleşmesinin detaylarına dair bilgi paylaşımında bulunduğu toplantıda; hobi bahçelerinin yapılmasıyla ilçede tarım arazilerinin küçüleceği yönündeki endişeler de İYİ Partili üyeler tarafından dile getirildi. KOP projeleriyle bazı ilçelerdeki tarım arazilerinin Kızılırmak’tan taşınacak suyla sulanmasında olduğu gibi Akşehir’deki tarım arazilerinin de Dicle ve Fırat’tan sulanabileceği şeklindeki projenin gündeme getirilmesi üzerine de Başkan Akkaya; böyle bir projenin maliyet açısından uygun olmayabileceğini ancak yine de ilgilerle yapılacak görüşmelerde tartışmaya açılabileceğini söyledi.

Meclis Üyesi Muttalip Uysal’ın, şehir içindeki MOBESE kameralarının çalışmadığına dair bilgi paylaşımını da yanıtlayan Akkaya’nın, konuyu Emniyet yetkilileriyle görüşerek bilgi vereceğini belirtmesinin ardından Şubat ayı toplantısı sona erdi.