İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülcü’nün de hazır bulunduğu basın toplantısı, AK Parti İlçe Binasında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, 150 yataklı hastane ek binasının; 13 yataklı 3. basamak yoğun bakım, ayaktan ve yatan hastalar için fizik tedavi üniteleri ile toplum ruh sağlığı merkezi gibi nitelikli birimleri barındıracağını aktardı. Yeni Adliye binasının eski Cezaevi arsası üzerinde inşa edileceğini hatırlatan Çardakoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Konya Milletvekillerinin destekleriyle Akşehir’de yatırımların devam edeceğini söyledi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Salih Akkaya; konuşmasına, pandemi sürecinin devam ettiğini, maske, mesafe ve temizlik tedbirlerinin elden bırakılmaması gerektiğini hatırlatarak başladı. Akşehir’de günlük vaka sayısının 15 civarında olduğunu belirten Başkan Akkaya, toplam hasta sayısının 200’ün üzerinde olduğunu aktararak rehavete girilmemesini istedi.

150 yatak kapasitesiyle Devlet Hastanesi ek binasının, çevre ilçe hastaneleri ile kıyaslandığında Akşehir için adeta ikinci bir hastane kazanımı olduğunu söyleyen Akkaya’nın verdiği bilgiye göre; Adliye Sarayı ise Başsavcılık ve Savcılıklar, Adalet Komisyonu, Mahkemeler ve mahkeme salonları, Baro, Arabuluculuk Merkezi, Kadastro-İcra Ceza ve İcra Hukuk Mahkemesi, İcra Müdürlüğü, İnfaz Hakimliği, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Seçim Müdürlüğü, PTT, Banka ve Basın Medya Takip Odası ile hizmet verecek.

Desteklerinden dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e teşekkür eden Başkan Salih Akkaya, her iki binanın da 2022 içerisinde hizmet vermeye başlamasını ümit ettiklerini söyledi.

Adliye Binası İhalesi

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek olan Akşehir Adalet Binası yapım işi ihalesine teklifler, elektronik ortamda EKAP üzerinden verilebilecek. Son teklif tarihinin 6 Aralık 2021 saat 11:00 olarak belirlendiği ihale; bir bodrum ve bir çatı arası katı ile beraber toplam 7 katlı olmak üzere yaklaşık 19 bin m2 betonarme karkas binanın yapımını içeriyor.

Yer tesliminden itibaren 650 takvim gününde tamamlanması istenen yapım işinin İhale dokümanına, https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/ adresi üzerinden erişilebilecek.