Mehmet Emre’nin, Altuntaş ve Gölçayır Mahallelerinde gerçekleştirilen ziyaretlere ilişkin değerlendirmesine yer verilen “Halkın Zam İsyanı” başlıklı açıklaması şöyle:

“Yaptığımız mahalle gezilerimizde görüyoruz ve duyuyoruz ki; Büyükşehir Yasası ile mahalle haline gelen köylerimizde, köylünün olan tarla, arsa ve bahçeler ihale yoluyla satılmaktadır. Köylerin ve beldelerin tüzel kişilikleri bu yasa ile düşürülmeden önce buralar, köylüler tarafından ekilip biçilmekte ve insanlarımıza ekmek kapısı halinde idi.

Bugün bakıyorsunuz ihaleler ardı ardına açılıyor. Neredeyse mahallelerimizde satılmadık yer bırakılmadı. Gittiğimiz yerlerde soruyoruz; “Satılan bu mülklerin karşılığında mahallenize bir yatırım getirildi mi?” Vatandaşımız satılan mülklerin yerine mahallelerine bir yatırım yapılmadığını söylüyor. Artık vatandaşlarımız rahatsızlıklarını yüksek sesle dile getiriyorlar. Biz, İYİ Parti Teşkilatı olarak; yanlışın karşısında olacak, vatandaşımızın da yanında olmaya devam edeceğiz.

ASKİ Yönetim Kurulu Üyesi Osman Fedai de görüşlerini, siz Akşehirlilerle şu cümlelerle paylaşmaktadır:

“Ülke olarak çok zor günlerden geçmekteyiz. Uyandığımız her yeni güne yeni zam haberleri ile başlıyor, yine zam haberleri ile uyuyoruz. Vatandaşımızın tenceresi kaynamaz hale geldi. Üretimi destekliyoruz, destekleyeceğiz diyen bir hükümetin uyguladığı tarım politikaları ile Türk üreticisi bitme noktasına getirildi. Mazotun 27 Türk Lirasını geçtiği şu günlerde üretici ve çiftçi kendi kaderi ile baş başa bırakıldı.  Millet İttifakı tarafından mazotta uygulanan ÖTV’nin kaldırılmasına ilişkin sunulan teklifler, köylünün ve çiftçinin yanında olduğunu iddia eden hükümet tarafından çoğunlukla ret edildi. Şimdi soruyorum; verilen önergeleri neden ret ediyorsunuz?

Bugün mazot 27 lirayı aşmışken, bölgemizin ana geçim kaynaklarından biri olan kiraz hasatı başladı. Üzülerek izliyoruz; serbest piyasa adı altında, üreticinin erkenci kirazı şu an 5 TL gibi çok komik bir rakamla elinden alınmakta. Türk çiftçisi artık son kritik eşiğe gelmiş durumdadır. Aylardır Akşehir bölgesi ve Konyalı çiftçilerimiz ile görüşmekte, köy köy ve mahalle mahalle gezmekteyiz. Yangını çiftçilerimiz bizlere anlatmaktalar. Bizler, çözüm bulmak için hep sahadayız. Peki iktidarın vekilleri nerede?” 

Ülkede var olan sorunları biliyor ve ülkeyi çıkmazdan Millet İttifakı’nın çıkaracağını tekrarlıyoruz.”