Toplantı gündemini oluşturan 4 maddeye ilaveten, 2 gelen evraktaki tekliflerin okunması ve yapılan oylamanın ardından gündeme alınarak komisyona gönderilmesini takiben maddeler üzerinde görüşmeye geçildi.

Akşehir’in Tarım Şehirleri Birliği’ne üye olması ve Genç Akses Merkezi projesi ile Nasreddin Hoca Şenliği ve Anma Günleri’nin düzenlenmesi konularındaki teklifler Meclis tarafından kabul edildi. Genç Akses Merkezi’ne dair bilgi aktarımında bulunan Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel; Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin 3 oda ve mutfaktan oluşan bölümünün dönüştürülmesiyle oluşturulacak olan merkezde, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin destekleneceğini, aynı zamanda hayallerinin, yenilikçi fikirlerinin ve kültür sanata katılımlarının teşvik edileceğini söyledi.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Akkaya da daha önce yaz okullarında gerçekleştirilen etkinliklerin bu merkezle genişletilmiş olacağını, atölyelerde yapılacak olan spor ve sanat faaliyetlerinin yanı sıra isteyen öğrencilere Müftülük organizasyonunda dini bilgilerin de aktarılacağını belirtti. Akkaya, Şenlikler ve Anma Günleri konusunun da pandemi koşullarında organize edilmesi kararı için oylanmak üzere gündemde yer aldığını, konunun tüm paydaşlarının katılacağı istişare toplantılarının zaman içerisinde yapılacağını aktardı.

Gelen evraklara dair İmar komisyonunun olumlu görüş bildirmesinin ardından yapılan oylamada; Ilıcak Mahallesi köy yolları düzenlemesi, Perşembe Pazarının güneyinde, MEDAŞ tarafından yapılacak olan aydınlatma çalışmaları çerçevesinde yol düzenlemesi ve Kızılca Mahallesi’ndeki bir konuta dair düzenleme oy birliğiyle, diğer 3 mahalle olan Çakıllar, Seyran ve Gölçayır Mahallelerinde yer alan toplam 7 parsel taşınmazın satışı ise İYİ Partili üyelerin çekimser kalmasıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantının son bölümünde geçen bir aylık döneme ilişkin faaliyetler hakkında bilgi paylaşımında bulunan Belediye Başkanı Salih Akkaya; Belediye birimlerinin yakın tarihlerde belirlenmiş olan yeni yerlerinde hizmet vermeye başlayacağını, yeni hizmet binasının yeri konusunda ise Anket yapılarak karar verileceğini belirtti.

Daha önce verilen yetkiyle Belediye kiracılarına Encümen tarafından uygulanan yüzde 20 kira indiriminin şeklen bu kiracılara destek sağlanması yoluyla yerine getirileceğini aktaran Akkaya; Adliye Binası, fiber optik internet altyapısının yüzde 100’e çıkarılması, Hastane Ek Binası, İçme Suyu ve Perşembe Pazarı ihalelerinin önümüzdeki aylarda yapılacağını duyurdu.

Yollarla ilgili şikayetleri bildiklerini belirten Salih Akkaya; “Belediye Başkanı ve Meclis olarak oy kaybetme anlamında siyasi risk alıyoruz ancak altyapı çalışmalarını tamamlamak zorundayız. Çünkü bu bir hizmet olayıdır” şeklinde konuştu.

Meclis üyesi Galip Karaca’nın gündeme getirdiği ve Mevlüt Türkcan’ın da aynı yönde görüş aktardığı “Meclisin çalışma şekline” ilişkin değerlendirme ve eleştirilerde; Meclis üyelerinin çoğunluğu hatta tamamının her toplantıda ve her önemli gündem maddesinde görüş bildirip konuyu tartışmalarının yararlı sonuçlar doğuracağı görüşü dile getirildi. Başkan Akkaya, bu konuya ilişkin yorumunu; Meclis toplantıları öncesinde yapılan grup ve ittifak toplantılarında gereken tartışmaların yapılması nedeniyle aynı istişarelerin Mecliste yaşanmadığı şeklinde aktarırken, İYİ Parti grubu önceki toplantıda verdikleri yazılı soruların eksik cevaplandığını belirtti.

Belediye Başkanlığı tarafından verilen cevabın eksiklerinin tamamlanması yönündeki görüşün bildirilmesi ve Nisan ayı toplantısının 5 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 18:00’da yapılması kararının alınmasıyla toplantı sona erdi.