Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gencer’in “Bu Şenlik Tam Salih Beylik” başlıklı açıklaması şöyle:

“63. Uluslararası Nasreddin Hoca Festivali’nin; pardon anma ve mizah günlerinin! Programını, sayın mirasyedi belediye başkanımız Salih Akkaya, vizyonuna yakışır bir şekilde ülkemizin ve dünya basının yoğun ilgisiyle Akşehir Kültür Merkezi’nde kendisi için özel tasarlanmış (!) bir platformda açıkladı.

Bu şenlik programının hazırlanmasında, adını sadece şenlik zamanı duyduğumuz kerameti kendinden menkul dernek başkanlarının da hazır bulunduğunu, program bitiminde sayın belediye başkanımız teşekkür edince öğrendik. 

Sadece ilçemizin değil Türkiye’nin en eski derneklerinden olan ve amacı Akşehir’imizi ve Nasreddin Hoca’mızı tanıtmak olan Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği’nin bugün bile güncelliğini koruyan birçok faaliyetini şenlik programında görüyoruz. 60 yıl önce bu derneği kuranlar, öyle güzel fikirler üreterek güncel kalmayı başardılar. Maalesef dernek siyasete kurban edilerek içi boşaltıldı, gelinen noktada konu mankeni olmanın dışında hiçbir faydası yok. İnternet sitesinde bile 3 yıl önceki şenliklerle ilgili haberler var.

“Şenliklerde hangi sanatçıları görmek isterseniz?” şeklinde belediye tarafından bir anket düzenlenmişti. Sonuçlarını herkes merak ediyor ancak yine dostlar alışverişte görsün mantığıyla yapıldığı anlaşılıyor bu anketin de! Zira paramız bunlara yetti, şartlar böyle gerekti diyor açıklamasında sayın başkan, bu sözleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Kültür Müdürlüğü’ne aktarılan dev bütçe yetmedi, ek bütçe ile yaklaşık bir 10 milyon lira daha aktarılmasına karar verildi geçtiğimiz günlerde. Ancak anlaşılan o ki konserler bu yıl sadece protokole ve davetiye verilecek kişilere ücretsiz olacak. Akşehirli TRT sanatçılarımızın sahne alacağı konserler dışındaki konserlere giderken bilet almak mecburiyetinde kalacağız. 

Gelelim Belediye Kültür Müdürü’ne; iktidar partisinin eski bir ilçe başkanının yakın akrabası olmaktan başka belediye işleriyle uzaktan yakından alakası olmayan bir kültür müdüründen de çok fazla bir şey beklemiyoruz. Bu yüzden eleştirmeyi bırakın tebrik ediyoruz kendisini bu şenlik organizasyonu için (!)

Temsili Nasreddin Hocamız yine aynı isim oldu. Geçtiğimiz aylarda kentimizde bir tiyatro etkinliğine gelmişlerdi. Arayı soğutmadan bu kez de temsili Nasreddin Hoca olacak. Şenliklerden sonra bir daha ne zaman gelecek doğrusu çok merak ediyoruz.

Dünya çapında sponsorlarımızla (Cumhurbaşkanlığı hariç) bir şenliğimiz daha başlayacak. Şenliğin habercisi Lunapark kuruldu, fiyatlar da gayet makul (!) Panayır alanımız da kuruldu mu şenlik başlar.

Bir zamanlar ülke gündemine girecek programlarla gündeme gelen Akşehir Nasreddin Hoca Festivalini bitirdiniz, eserinizle ne kadar gurur duysanız azdır. 

Mirasyedi başkan Salih Akkaya’ya şunu söylüyoruz; sen sahip çıkmazsan Sivrihisar Nasreddin Hoca’nı sahiplenir, sen sahip çıkmazsan 24 Ağustos Onur Günü’nü Dereçine sahiplenir. Meşhur Akşehir Kirazı Şenlikleri, ne mi oldu? Aman onu da Sultandağı kutlayıversin (!)”