Saat 17:00’da başlayacak olan toplantının gündemi, 4 maddeden oluşuyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait teklif Ilıcak Mahallesi’ndeki köy yollarının düzenlenmesini içerirken, Yazı İşleri Müdürlüğü’ne ait teklif ile de Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne üye olunması görüşülecek.

Gündemim diğer 2 maddesini oluşturan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait tekliflerin konuları ise şöyle:

*Akşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Akşehir Müftülüğü ve Akşehir KYK Müdürlüğü işbirliğiyle “Genç Akses Merkezi” (Genç Akşehir, Sanat, Eğitim, Kültür ve Spor Merkezleri) Projesinin yapılmasına dair teklif.

*62. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği ve Vefatının 737. Yıldönümünde Nasreddin Hoca Anma Günleri düzenlenmesine dair teklif.

Her yıl düzenlenen programlara ilişkin görüş ve eleştirilerin her zaman gündemde olduğu Nasreddin Hoca Şenliği ve Anma Günleri ile ilgili teklife dair görüşmelerde yoğun fikir alışverişi yaşanması bekleniyor. Konuyla ilgili değerlendirmesini aldığımız Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; konunun bütün paydaşlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi parti temsilcilerini de davet edecekleri bir istişare toplantısının, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirileceğini söyledi.