Akşehir Kültür Merkezi’nde önceki gün yapılan toplantı, geçmiş tutanak özetlerinin okunmasıyla başladı. Gelen evraklarla birlikte 6 maddeye ulaşan gündemde yer alan teklifler, ilgili komisyonlara sevk edildi. Tekliflerin içerikleri ve komisyonlardan gelen görüşler şöyle:

*Zabıta Memurlarının Fazla Çalışma Ücreti: Zabıta hizmetlerinde fiilen çalışan memur personele 2022 yılında ödenecek fazla çalışma ücretinin yeniden belirlenmesine dair, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne teklifin görüşülmesi sonucunda tutar bin 80 lira olarak belirlendi.

*Hibe Alınması ve Kredi Güncellemesi: Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ait teklifle; daha önce 10 milyon TL olarak belirlenen beton-parke yol kredisinin miktarının 15 milyon TL’ye, 1 milyon TL olarak belirlenen asfalt kredisinin miktarının da 4 milyon TL’ye yükseltilmesi istendi. Teklif komisyonda, İYİ Partili üye Musa Doğan’ın ret oyu vermesiyle oy çokluğuyla kabul edildi.

*Kapalı Spor Salonu Yapımı: Yeni Mahalle’de bulunan ve İmar Planında açık spor tesisi alanında kalan taşınmazın satın alınması, Gençlik ve Spor Bakanlığı veya Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından talep edilmesi durumunda bedelli ya da bedelsiz devrine dair Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ait teklif doğrultusunda; Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacağı belirtilen kapalı spor salonunun alanında bütünlük sağlanmasının hedeflendiği belirtildi. Komisyon, teklif için olumlu görüş bildirdi.

*Eski Otogar Alanına AVM Yapımı: Çeşitli mahallelerde bulunan ve mülkiyeti Akşehir Belediyesi’ne ait muhtelif taşınmazlar ile Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazların takasına ilişkin Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ait teklif, komisyonda kabul gördü. Takas edilmesi istenen 26 taşınmaz; 11 park ve 13 mezarlık ile Katı Atık Tesisi ve Salı Pazarı alanından oluşuyor.

İYİ Parti Meclis Üyesi Barış Tören’in sorusu üzerine, eski otogar alanında AVM yapımının planlandığını aktaran Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Büyükşehir’den takas yoluyla Belediyemize geçecek olanla birlikte yaklaşık 30 bin m2 bir alana ulaşacağız. Aynı yerde 10 bin m2’lik bir alan ise özel mülkiyet konumunda. Birlikte bir proje yapılması konusunda kendileriyle görüşeceğiz. Bu görüşme olumlu sonuç vermese de kendi taşınmazımızın üzerinde AVM yapılmasını ve Akşehirlilerin hizmetine sunulmasını hedefliyoruz. Projeyi, satış ya da kat karşılığı şeklinde yapmaya da açığız.” dedi.

Açıklamanın ardından 4 gündem maddesi Meclis’in oyuna sunuldu. İYİ Parti grubunun ret oyu verdiği kredi güncellemesi oy çokluğuyla, diğer maddeler ise oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra, gündemin diğer 2 maddesini oluşturan tekliflerin görüşülmesine geçildi.

Mustafa Ağa Höyüğü Koruma Amaçlı İmar Planında konut adasına isabet eden taşınmazların, Belediye Hizmet Alanı olarak düzenlenmesine yönelik koruma amaçlı imar planı değişikliği ile Alparslan Türkeş Bulvarı’nın kuzeyinde yer alan tescil dişi alanda trafo alanı ayrılmasına yönelik imar planı değişikliğine dair teklifler, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

Görüşmeler sırasında içme suyu projesine dair bilgi paylaşımında bulunan Başkan Akkaya; projenin, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından onaylanacağı bilgisini edindiklerini aktararak, KOSKİ’nin gerekli adımları atmasının ardından ay sonu itibariyle ihalesinin yapılacağını söyledi.