Konya Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamaya; “Ülkemiz şu günlerde zam yağmuru altında, fakirleşmeye ve yokluğa sürüklenmektedir” sözleriyle başlayan Süleyman Özdemir, döviz manipülasyonu sonrasında insanların varlıklarının eritildiğini iddia etti. Hemen sonrasında, zaruri ihtiyaç olan elektrik fiyatlarına yüzde 130’a varan oranlarda zam yapıldığını belirten Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Her ne kadar bu zam kararında aylık 150 kW kullanım kotası belirtilmiş olsa da halkın çoğunluğu bu kotanın üstünde kullanmaktadır. Bu kota ve kademeli fiyatlandırma, eşitlik ilkesine aykırıdır. Günümüzde elektrik; aydınlanma, ısınma soğutma, üretim ve birçok alanda tüketilen ve halkın her kesiminin olmazsa olmazı, zaruri ihtiyacıdır. Elektriğe yüksek oranda zam yapılması halkımızı ziyadesiyle mağdur etmiştir. Halkın günlük ihtiyacı yanında, tarımsal sulamada da enerji kaynağı olan elektrik, bugünkü tarımın önemli maliyet girdisi ve üretim maliyetini artırıcı etkenidir. Ayrıca sanayimiz için üretimin baş aktörüdür.

Vatandaşımız bu geçim sıkıntısında,  yeni zamlar ile artan ulaşım, eğitim, ısınma, barınma, temizlik ve mutfak masrafları ile birlikte ayrıca ağır elektrik faturaları altında nefes alamaz hale getirilmesi insani değildir. Bu zamların kamu yararına olmadığı,  bilakis kamunun zararına olacağı aşikardır. Bu fahiş zamların gerekçesi bulunmadığı gibi kimlere hizmet edeceği malumunuzdur.

Dünyanın en zengin coğrafyasına ve sayısız nimetlerine sahip ülkemizde, insanlarımızın fakir olarak yaşatılmasına karşıyız. Konya ili, Gelecek Partisi olarak, partililer olarak; meşru yol olan hukuki haklarımızı kullanarak, haksız ve enflasyon oranlarını aşan fahiş oranlarda zam yapılmasına, mahkemelerimizin hukuken mutlak izin vermeyeceği düşüncesiyle bu davayı açmaya karar verdik.”