İYİ Parti Akşehir İlçe Başkanı Mehmet Emre’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamanın ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Abdüllatif Şener de konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Şener paylaşımında; “Akşehir’de elektrik yok. Dördüncü gününe girdi. Vatandaşlar hayvanlarını karları eriterek suluyor. Soğuktan insanlar battaniyelerine sarılarak ısınıyor. Özelleştirme sonrası elektrik şebekelerinde rutin bakım onarım bile yapılmayınca olan oluyor. Sorumlular! Neredesiniz?” ifadelerine yer verdi.

CHP Akşehir İlçe Başkanı Ali İlker Gencer de görüşlerini paylaştığı bir televizyon programında, konuya ilişkin olarak; “Bilindiği üzere bölgemiz ağırlıklı olarak hayvancılıkla geçimini sağlamakta. Elektrik yok ise, kişisel ısınma da yok, hayvanların beslenmesi ve sulanması, sağılabilmesi de mümkün olmamakta. Düşük voltaj nedeniyle dayanıklı tüketim malları ve beyaz eşyalar kullanılamaz hale geldi. Hastalıkları nedeni ile evlerinde elektrikli sağlık destek cihazlarına bağlı insanlar ağır mağduriyet yaşamaktalar” değerlendirmesinde bulundu.

Kesintiden Akşehir Devlet Hastanesi’nin de nasibini aldığı, yüksek kapasiteli jeneratörün devreye girmesiyle hastalar açısından bir olumsuzluk yaşanmadığı ancak Akşehir Sanayi’nin bir bölümüne elektrik verilemezken diğer bölümünde ise bazı fazların düşük, bazılarının yüksek akım aktarması nedeniyle üretim makinalarında arızalara neden olabildiği öğrenildi.

Şehrin dış mahallelerinden Saray, Yeniköy, Ulupınar, Altuntaş, Yazla ve Gedil gibi bazı mahallelerde yaşayan vatandaşların gazetemizi arayarak ilettikleri iddialara göre; elektrik kesintisinden özellikle hayvancılık faaliyetleri olumsuz yönde etkilendi. Vatandaşların aktardığı bilgiye göre; süt sağım işlemini makinalar ile yapan yetiştiriciler büyük mağduriyet yaşarken, aydınlatmada kullandıkları şarjlı lambaları ile cep telefonlarını dahi şarj edebilmek için merkez mahallelere gelmek zorunda kaldılar.

Vatandaşlar, muhalefet partilerinden konuya ilişkin açıklamalar yapılmasına karşın iktidar partisinin Akşehir İlçe Başkanlığı’nın sessiz kaldığı şeklindeki tepkilerini de dile getirirken, 5 ilçede toplam 192 mahallenin 132’sinde elektrik kesintisi yaşandığı öğrenildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle MEDAŞ ekiplerinin ulaşım sorunu yaşadığı mahallelere de elektriğin verilebildiği şeklinde dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada; geçtiğimiz Cumartesi günü itibariyle mahalle ve köylere elektrik verilirken, devam eden arızaların münferit olduğu ve ekiplerin müdahale ettiği değerlendirmesinde bulunuldu.