Geçmiş tutanak özetlerinin okunmasıyla başlayan toplantıda 4 maddeden oluşan gündem, eklenen 6 gelen evrak ile 10 maddeye ulaşırken; gelen evrakların borçlanma teklifleri dışındaki 3’ü ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ait tekliflerden oluştu.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ait 2022 Yılı Ek Bütçesi ve 2022 Yılı Ücret Tarifesinin görüşülmesine geçildiğinde, Belediye Başkanı Salih Akkaya ek bütçe ihtiyacı ve tutarına ilişkin bir bilgilendirmede bulundu. Başkan Akkaya; çalışan maaşlarına gelen zamlar, yapımı planlanan hayvan barınağı ve akaryakıt, yedek parça vb. maliyetlerinde yaşanan artışı gerekçe gösterirken Mali Hizmetler Müdürü Taner Ercan da ek bütçenin dağılımına ilişkin bilgi aktarımında bulundu.

2022 Yılı Ücret Tarifesine ilişkin maddede; akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle cenaze nakli ve iş makinalarından yararlanma bedellerinde yüzde 100’e yakın bir artış teklif edildi. Cenaze naklinde kilometre başına alınan 1,5 TL ücretin 2,5 TL olması, maddi durumu zayıf olan vatandaşlardan ücret alınmaması öngörüldü.

2022 Yılı Ek Bütçesi ve 2022 Yılı Ücret Tarifesi ile Seyran Mahallesi 20 numaralı düzenleme sahasının isabet ettiği imar planına dair itiraza ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait teklif, görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan, Karahüyük Mahallesi’nde bulunan parka şehit ismi verilmesine dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün teklifi görüşülerek, parka Şehit Bilal Gülcan isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem gelen evrak şeklinde eklenen maddelerden, borçlanmaya ilişkin olanlar şöyle sıralandı:

*Beton Parke ile yol, kaldırım kaplama ve tamirat işçiliği işi ödemeleri için İller Bankasından 10 Milyon kredi çekilmesi.

*Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi yapım işi ödemeleri için İller Bankası’ndan 4 Milyon TL kredi kullanılması.

*Temel malzeme temini ve yerine nakledilmesi işi ödemeleri için İller Bankası’ndan 4 Milyon TL kredi kullanılması.

Diğer gelen evraklarda yer alan; Altuntaş Mahallesi’nde bulunan taşınmazdaki Belediye hissesinin satışı, Kızılca Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Akşehir Belediyesi’ne ait olan taşınmazın satışı, Seyran ve Doğrugöz Mahallelerinde bulunan birer taşınmazın satın alınmasına ilişkin teklifler de borçlanmaya dair 3 teklif ile beraber oylanarak ilgili komisyonlara havale edildi.

Tekliflerin ve komisyonlardan gelen görüşlerin tartışıldığı bölümde, İYİ Parti grubu adına konuşan Galip Karaca; ekonomik koşullar ve maliyetlerdeki artışlar nedeniyle ek bütçe ihtiyacını onaylayacaklarını belirtirken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü için istenen ek bütçeye hangi kalemler için ihtiyaç duyulduğunu sordu. Akkaya’nın; yapılacak festival, şenlik vb. etkinlikler için bütçeden ayrılan tutarın artırılması ihtiyacı doğduğunu aktarmasının ardından Karaca, borçlanma ile ilgili tekliflere ret oyu kullanacaklarını söyledi.

Seyran Mahallesi 20 numaralı düzenleme sahasının isabet ettiği imar planına dair itiraza ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait teklif, sevk edildiği İmar Komisyonu’nda üye sayısının yetersiz olması nedeniyle Temmuz ayı toplantısına bırakılırken, gündem maddelerinden; borçlanmaya ilişkin olanlar oy çokluğu, diğerleri ise oy birliği ile kabul edildi.

Temmuz ayı toplantısının, Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği’nin yapılacağı tarihlere göre uyarlanarak 1 Temmuz 2022 Cuma günü saat 19:00’da yapılması kararlaştırıldı.