CHP Akşehir İlçe Teşkilatı tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“CHP 97. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın onur, gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi, 9 Eylül 1923’de Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kurulan ve Sosyal Demokrat siyasi görüşünü benimsemiş olan, Türk Siyasi Partisidir. Çok partili düzene geçiş süresince tek parti iktidarını sürdürmüş ve Türkiye’de en uzun süre iktidarda bulunmuş parti olan Cumhuriyet Halk Partisi; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak da 1927 yılında CUMHURİYETÇİLİK, HALKÇILIK, MİLLİYETÇİLİK VE LAİKLİK ilkelerini, dört temel ilke olarak benimsemiştir. 1935 yılında DEVLETÇİLİK ve DEVRİMCİLİK ilkeleri de eklenerek partinin temel ilkeleri ortaya çıkarılmış oldu. Bu ilkeleri simgeleyen Altı Ok da CHP’nin simgesini oluşturdu.

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa etti. CHP Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu, çağdaş bir devlet olarak var olması ve halkımızın mutluluğu için çalıştı.

Bundan sonra da Türkiye’nin geleceğine yön verecek olan tek parti, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP’nin kökleri, milletin gücü olan kuva-yi milliye ruhuna sahiptir.

İşgal altındaki topraklarını vatan yapan kuruluşun ve kurtuluşun Başkomutanı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün iki büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi, ilelebet payidar kalacaktır.

Saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”