Partililer tarafından karşılanan Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, ilk olarak CHP Akşehir İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. İlçe Başkanı Ali İlker Gencer burada yaptığı konuşmada; “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Muhalefet gibi hükümet de bunun farkında. Başta iktidar partisi olmak üzere büyük kopuşlar var. Her ne kadar yıldırmaya çalışsalar da sahada olmak ve çalışmak durumundayız. Vatandaşların kafasını karıştırmadan doğru yolu ve ipin ucunu göstermemiz gerekiyor. Konya Milletvekilimiz Abdüllatif Şener öncülüğünde saha çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından söz alan bazı partililer; iyi bir rüzgar yakalandığını, özellikle gençlerde CHP’ye karşı yakınlaşma gözlemlediklerini dile getirirken, bazıları da kıyı kenar çizgisi sorunundan mağdur olan köylüler bulunduğunu söyledi. Bir partili de daha önce faaliyet gösteren ve FETÖ yurdu olarak bilinen yurt binasının, kamu kullanımına bırakılmak yerine İlim Yayma Cemiyeti’ne verilmesine tepki gösterdi.

Partililer tarafından dile getirilen konularda görüşlerini belirten ve iktidar partisi tarafından her sorunun çözüldüğü şeklinde bir hava yaratılmasına rağmen bazı vatandaşların özellikle kıyı kenar çizgisi konusunda mağduriyetinin sürdüğünü belirten Abdüllatif Şener, bireysel olarak Anayasa Mahkemesi yolunun denenebileceğini söyledi.

İlçe binasındaki toplantının ardından Konya Milletvekili Şener; İlçe Başkanı Ali İlker Gencer, yöneticiler ve partililerle yaptığı esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarla sohbet ederken, partililer de broşür dağıttılar.

Şener’in dünkü programı akşam saatlerinde yapılan dış mahalle ziyaretleri ile tamamlandı. CHP Konya Milletvekili Şener’in temasları ve esnaf ziyaretlerinin bugün de devam edeceği öğrenildi.