CHP İlçe Başkanlığı’nın “Tek Adam Rejiminden Sonra” başlıklı açıklamasında, ülke gündeminin çok hızlı bir şekilde değiştiğine vurgu yapılırken, Danıştay’ın aldığı kararla devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının çıkarılması eleştirilerek; “Ancak siz ne yaparsanız yapın, Atatürk bu milletin gönlündedir; oradan da Danıştay kararıyla çıkaramazsınız ya” ifadesine yer verildi.

“Aynı Danıştay Andımızın kaldırılması kararını da aldı maalesef. Andımızın kaldırılması 2013 yılında mevcut hükümet tarafından çözüm süreci bahane edilip kaldırılmıştı. Hatta bu süreçte Akşehir Belediyesi de dahil olmak üzere neredeyse tüm resmi kurum ve kuruluşlardan “Türkiye Cumhuriyeti” yazıları kaldırılmıştı. Dönemin muhalefet partisi şimdiki iktidar ortağı partinin lideri “Evinin önünde andımızı okutacağım” diye açıklamalar yapıyordu. Görünen o ki Andımızdan rahatsız olanlar sadece bir takım çevreler değilmiş! Şimdi kamuoyu önünde bir kez daha soruyoruz; “TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM” demek sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?” denilen açıklamada, gündemin diğer maddeleri olarak ekonomi ve İstanbul Sözleşmesi ise şöyle değerlendirildi:

“Artık moda olan gece yarısı kararnameleri ile 4,5 ay önce göreve gelen Merkez Bankası Başkanı’nı görevden almanın faturası ağır oldu. MB Başkanı gitmeden önce faizleri 2 puan yükseltmişti, bunun üzerine bir de dolar 8.50 TL’ye kadar yükseldi ve Borsa altüst oldu. Her krizden sonra dillerine doladıkları “DIŞ GÜÇLER” masalına artık kendi tabanları bile inanmıyor. Ekonomi artık yönetilemiyor, iş dünyası tedirgin, yabancı yatırımcı artık ülkemize gelmiyor. Tek adam rejimi ekonomiyi çökme noktasına getirdi. 

İstanbul Sözleşmesi’nden de bir kararnameyle çıkıverdik. Kadınlara pozitif ayrımcılık getiren bir sözleşmeydi. Mevcut hükümet zamanında neredeyse tamamı Türkiye Cumhuriyeti yetkililerince hazırlandı, adını da aldığı İstanbul’da imzalandı, ancak bu anlaşmayı okumadan imzalamış olacaklar ki bugün bu anlaşmayı tek taraflı feshettik...  

Bir de pandemi yasakları var tabi, sadece esnafın uyması gereken. Çünkü milletle alay edercesine kongreler yapıp partililerini toplayacaksın; sonra da esnaf dükkanını açmasın aman ha virüs yayılır diyeceksin! Sizi artık aylardır kapalı olan esnafımızın vicdanına havale ediyoruz.

Son olarak milyonluk arabasının içinde pudra şekeri içen partiliniz hakkında da iki kelime etmek isteriz. Uyuşturucu ile mücadelede toplum olarak kenetlenmeliyiz, uyuşturucu madde kullanımı yaşı artık ilkokul çocuklarına kadar düştü. Satıcıların kanun boşluğundan dolayı yakalanması ile salıverilmesi bir oluyor.

İşte geçtiğimiz haftanın özeti değerli Akşehirliler, varın siz verin kararı; yapay gündemlerden bıktık usandık artık. Halkın gündemi işsizlik, halkın gündemi ekonomi, halkın gündemi hayat pahalılığı, kısaca halkın sıkıntısı açlık, yaşam mücadelesi.  

Gelin bir kere de hep gece yarısı çıkardığınız meşhur kararnamelerinizle çiftçinin mazot fiyatını, gübre fiyatını düşürün, esnafın vergisini düşürün, asgari ücreti yükseltin, emeklinin maaşını yükseltin...”