Gencer, “ASIL DARBE EKONOMİYE YAPILDI” başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde emekli amirallerin yaptığı açıklamayla ülkede gündem hemen değişti. İçlerinde FETÖ kumpaslarıyla cezaevlerinde yatan, hatta denizlerimize “MAVİ VATAN” ismini veren amirallerimizin de bulunduğu 104 kişi hakkında hemen soruşturma başlatıldı.

Bu konu Meclis Başkanı’nın, gündeme getirdiği Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni tartışmaya açmasıyla başladı. Zaten bu ülkede hükümeti eleştirirsen bölücüsün, döviz yükselirse dış güçler, hak ararsan teröristsin, şimdi de her açıklama yapan asker darbeci... Şaşırdık mı hayır, artık millet bıktı bu kutuplaştırıcı üslubunuzdan. Milletin gerçek gündemi ekonomi; böyle suni gündemlerle unutturamazsınız. Ne olacak bu fiyat pahalılığı, gıda enflasyonu, üretim enflasyonu, işsizlik... Asgari ücret ve emekli maaşları artan fiyatlarla eriyip gitti. Bunlara bir çözüm üretin. Aslında bu telaşınızın nedenini biliyoruz. Bir avuç mutlu azınlık şatafatlı yaşantısına devam ederken, esnaf siftahsız kepenk kapatıyor. Büro personeli olarak çalışan partilinizin bu maaşla milyonluk arabalara binmesini, pudra şekeri kullanmasını örtbas etme telaşındasınız.

Darbe girişimi sadece bu açıklamayla mı aklınıza geldi? Mesela devletin resmi aracıyla cemaat evinde üniformasının üstüne sarık takan asker size darbeyi çağrıştırmadı mı hiç?

İktidar ortağı partinin lideri de bu askerlerin rütbelerinin sökülmesini dile getiriyor. Sanki bu rütbeleri kendi taktı. Partisinin kurucusu muhtıra bildirisi okumuştu hatırlarız.

Halkın gerçek gündemi ekonomi, geçim derdi. Bırakın bu mağduriyet palavralarını, ülkeyi yönetemiyorsunuz. Bırakın bu darbe hikayelerini, asıl darbeyi ekonomiye siz yaptınız!”