Çelenk sunulmasının ardından, CHP Akşehir İlçe Başkanı Ali İlker Gencer’in konuşması sonrasında yapılması beklenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmadan katılımcıların dağılması dikkatlerden kaçmadı.

Gencer konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde temelini attığımız, 9 Eylül 1923’de de kurduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısında kararlılığını, Kuvayi Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini 97. Kuruluş Yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz.

Yegane amacımız sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve devrimlerinizle “İkinci Yüzyıla Çağrı” beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.

Mazlum milletlerin umut ışığı olan Anadolu Devriminin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde hayatını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi şükranla anıyoruz.”