İlk olarak AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, İl Başkanı Hasan Angı ve partililerle yaptığı değerlendirmenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile görüşen Çavuşoğlu, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz gibi bizim yaylamız da Toroslar’ın bu tarafında, Bozkır ve Hadim’e 20-25 dakika uzaklıkta. Kendimizi her zaman Alanyalı olduğumuz kadar Konyalı da hissediyoruz. İlk olarak, teşkilatımız ve milletvekillerimizin katılımı ile güzel bir sohbet yaptık. Konya’yı konuştuk, Türkiye’yi konuştuk. Dış politikalar konusunda arkadaşlarımıza bilgi verdim ve arkadaşlarımızdan gelen soruları cevaplamaya çalıştım. Arkadaşlarımızdan da çok değerli fikirler geldi, onları da not ettik. Biraz önce de Konya Büyükşehir Belediyemizde Başkanımız ve arkadaşlarımızın, belediyemizin faaliyetleriyle ilgili bize verdikleri bilgilerden faydalandık.

Malumunuz bir metro projesi var, yakından takip ediyoruz. Konya’nın ev sahipliği yapacağı 5. İslami Dayanışma Oyunları çerçevesinde diplomasi ile ilgili ne yapabileceğimizi gördük. Diğer taraftan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı’nı da yürütüyor olması, dış politikamıza önemli bir katkıdır. Konya Büyükşehir Belediyemizin yurt dışında 60 civarında kardeş şehirle yürüttüğü çalışmalar ve onlara verdikleri desteklere de Türkiye’nin yumuşak gücü diyoruz.”

Açıklamasını; “Bugün gördük ki Konya’ya bir daha, bir daha gelmemiz lazım. Konya’nın bize ihtiyacı olduğundan değil, bizim Konya’ya çok ihtiyacımız olduğundan” diyerek tamamlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra AK Parti Teşkilat Programına katılım sağladı.