AK Parti Akşehir 7. Olağan Kongresi’ne; Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya İl Başkanı Hasan Angı, İl Yöneticileri, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, çevre belediye ve ilçe başkanları, Milliyetçi Hareket Partisi Akşehir İlçe Başkanı Salih Akça, AK Parti önceki dönem ilçe başkanları ve ana kademe yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları ile Mahalle Başkanları ve partililer katıldı.

Abdurrahman Çardakoğlu, Kongrede yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Gönüllerin, hizmetin, azmin ve başarının partisi AK Parti çatısı altında bulunmaktan ve bu davayı Türkiye’ye adamış Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile mesai arkadaşı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Aynı yolda aynı davaya sizlerle beraber hizmet etmek benim için ayrı bir mutluluk.

Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgını ile dünya olarak mücadele ediyoruz. Türkiye olarak yine ilkleri başardık ve mücadelede ön sırada yer aldık. İşte biz böyle birlikte olduğumuz zaman başaramayacağımız iş, aşamayacağımız engel yoktur. Bu yüzden maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak kontrollü sosyal hayatımızı sürdürelim.

Akşehir 18 yılda birçok yatırım kazandı. Bizler, Belediye Başkanımız başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarla istişare halinde Akşehir’e hizmet için mücadele ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sanki yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürdük. Bu süreçte Mahalle Başkanlarımızın güncellenmesi, üye çalışmaları, mahalle, esnaf ve kurum ziyaretleriyle çalışmalarımızı yürüttük. İki buçuk yıldan fazladır görevdeyiz ve 2 seçim zaferi yaşadık. Cumhur ittifakı olarak bir ve beraber oldukça, ülke olarak bir çok başarıya imzamızı atmaya devam edeceğiz.

AK Parti, Türkiye’yi tarihin akışıyla örtüşen şekilde, tabii mecrasına sevk eden bir partidir. AK Parti, Türkiye’yi normalleştiren bir partidir. Kurulduğu gün olduğu gibi bugün de umudun partisidir, güvenin partisidir, istikrarın partisidir. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya sahnesinde “Dünya beşten büyüktür” cümlesi birçok şeyi ifade ediyor. Bu yüzden bizler de üzerimize düşeni yaparak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Mahalle Başkanımız, Meclis üyemiz, Kadın ve Gençlik Kollarımız, partimize gönül vermiş her kesim, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına sahip çıkarak görevini ifa edecek.”

Konuşmaların tamamlanmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi. Tek listeyle girilen ve 415 delegeden 172’sinin katıldığı Kongrede kullanılan oylardan 166’sı geçerli sayıldı. Kongre sonucuna göre, İlçe Başkanı dahil 20 isimden oluşan listede 14 ismin değiştiği gözlendi.

Kongre sonucuna göre İlçe Yönetim Kurulu, şu isimlerden oluştu:

Abdurrahman Çardakoğlu (İlçe Başkanı), Aysun Mırçık, Hakan Şahin, İbrahim Gümüş, İsmet Ordu, Kadriye Arslan Coşkun, Mehmet Yıldız, Melih Süheyl Köse, Mesut Uzun, Mevlüt Karayiğen, Muammer Sağlam, Muharrem Akbulut, Mustafa Soylu, Rafet Akçetin, Ramazan Kirit, Semih Dipi, Tunahan Doğru, Ünal Arslan, Veli Cihad Gülşen ve Yaşar Yiğit.

AK Parti Akşehir Kadın ve Gençlik Kolları yeni Başkanları açıklandı

Diğer taraftan, AK Parti Akşehir Kadın Kolları Başkanlığı’na Ayşe Gülcü atanırken, Gençlik Kolları’nda ise Başkanlık bayrağını Emre Çavdar devraldı.