İYİ Parti Akşehir İlçe Teşkilatı tarafından Anıt Alanı’nda karşılanan Akşener için partililer “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” sloganı atarken, kendisini görmek isteyen vatandaşlar da esnaf ziyaretleri boyunca Akşener ve beraberindekileri takip ettiler.

Esnafların yanı sıra engelli vatandaşlar, çiftçiler ve öğrencileri de dinleme fırsatı bulan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; Ortaköy’de alt ve üst geçit olmadığını ve gerçekleşen trafik kazalarında 18 kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran bir vatandaşa, konuyu partisinin grup toplantısında dile getireceğini söyledi.

Mağduriyet yaşadıklarını ve sıkıntılı günlerden geçtiklerini aktaran esnaflara, İYİ Partili milletvekillerinin verdikleri soru önergeleri ve hazırladıkları kanun teklifleri ile sorunları gündemde tutarak çözüm getirmeye çalıştıklarını belirten Meral Akşener; “Vatandaş da vereceği oyun ben dahil hiçbir siyasetçi için garanti olmadığını sandıkta göstermeli” şeklinde konuştu. Bir esnafın; “Hayatından çok memnun olan esnaflar varmış. Bunu bir araştırsanız. Gelsinler alınlarından öpelim” sözleri gülüşmelere neden oldu.

Partisinin tarım politikalarını özetlerken; ürün alım ve fiyat garantileri vereceklerini, girdiler yüksek olduğundan desteklerin bu alanlarda sağlanacağını, ürünleri derecelendirip fiyat belirleyeceklerini ve elde kalan ürün olursa devlet olarak o fiyattan alacaklarını belirten Akşener; “Tarımda yaşanan sorunları biliyoruz. Biz çözeceğiz” dedi.

Esnaf ziyaretlerinin ardından programa Ilgın’da devam etmek üzere Akşehir’den ayrılan Meral Akşener’e Akşehir ziyaretinde Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ve çok sayıda partili eşlik etti.