Karatay ve Meram İlçe Kongrelerinde birer konuşma yapan Bakan Murat Kurum; Konya’da dar gelirli aileler için 6 bin 434 konut ve 2 bin 690 dükkan kapasiteli bir sanayi sitesi yapacaklarını söyledi. “Daha güçlü bir Türkiye istiyorsak, şehirlerimizi daha güçlü kılmamız gerekiyor” diyen Kurum; “Konyamızı ihya etmek için de tüm çabamızı, tüm gayretimizi ortaya koyuyoruz. Bu aziz şehre, bu şehrin vefalı, güzel insanlarına hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen Meclis Üyeleriyle İstişare Toplantısına da katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iş dünyasına hitaben yaptığı konuşmada; “Hedefimiz şehirlerimizin, Türkiye'nin 2023, 2053, 2071 hedeflerine yaraşır bir noktada olmasıdır. Vatandaşlarımızın yüksek bir yaşam kalitesine sahip olmasıdır. Tarihi İpek Yolu üzerindeki Konya; ticari yönden doğu-batı, kuzey-güney Anadolu ulaşımının, dolayısıyla Anadolu ötesi yolların kesiştiği stratejik bir noktadadır. Bu nedenle Konya'ya yapacağımız her yatırım bir çarpan etkisi oluşturacak, hem şehrimizin ekonomisine hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi. 

Kayacık’ta bulunan Konyaspor Tesisleri’ni ziyaret ederek oyuncularla ve yönetimle bir araya gelen Bakan Kurum; Konyaspor’u hak ettiği yerde görmek istediklerini söyledi.

Açılışına katıldığı Karatay Termal Tesisinin Konya’yı cazibe merkezi ve turizm başkenti haline getireceğini söyleyen Bakan Kurum; “Bugün dünyanın her ülkesinden insanlar; kalabalık, aşırı hareketli, yoğun programlı klasik turizmin yerine daha sakin, daha izole, daha sağlıklı alternatif turizm seçeneklerine yöneliyorlar. Devletler, insanların değişen bu ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyorlar. Bu alternatif turizm seçenekleri arasında; özellikle doğayı ve sağlığı temel alan termal turizm yeni dönemde çok çok önemli bir konuma ulaşmış durumda” değerlendirmesinde bulundu.

Yapımı Meram Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Harmancık Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisinin de açılışını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı; bünyesinde kapalı pazar alanı, emekliler lokali ve 4 ayrı spor salonu bulunan tesisin Meram’a çok yakıştığını belirterek, ilçeye birçok benzer tesisi kazandırma sözü verdi.