Akşehir ve Tuzlukçu’yu içeren temasları sırasında, CHP Akşehir İlçe Başkanı Ali İlker Gencer ve Parti Saymanı Mustafa Ali Şat eşliğinde gazetemizi de ziyaret eden Atilla Kart, ülke gündemine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu tarihten bugüne yaşadığı modernleşme ve aydınlanma sonucunda, bugün Orta Doğu ülkelerinin çok önünde ancak kazanımlarımızı giderek kaybetme noktasına geldik. Muhafazakar bir görüntüyle ve Avrupa’yı hedefler görünümüyle ülkeyi yönetenler, hukuka uygun bir yönetim sağlayamıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti, herhangi bir devlet değildir. Kazanımları ve yerleşik kurumları olan bir devlettir. Devletin kaynaklarını ideolojik amaçlar doğrultusunda kullanmak isterseniz, devlet tahrip olur. 1994-2002 döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten kadrolar, bugün ülkeyi yönetiyor. O dönemde İBB içerisinde var olan yolsuzluk iddiaları, bugünlerde de zaman zaman dile getiriliyor. 

Ne yazık ki Anayasal Kurumlar çökertiliyor, yönetimin etrafında çıkar odakları oluştuğunda bu durum, sonrasında çıkar çatışmalarına neden oluyor. Balyoz vb. süreçler birdenbire yaşanmadı. Bütün bunlar, 15 Temmuz hain darbe girişimine giden yolu hazırladı.

Yaşananlara akıl ermiyor

Devlet ne için vardır? Salgınla mücadele etmek, yangınları söndürmek, vatandaşlar arasında ayrımcılığa yol açmamak için vardır. O halde Hıfzıssıhha Kurumu’nu niçin kapattınız? İletişim konusu bir milli güvenlik meselesi iken Telekom nasıl satılabilir?

Bugün yaşananları akıl izah edemiyor. Tarım Bakanı bir gün “uçak yok” diyor, iki gün sonra “en güçlü filo bizde” diyor. Para yok derken Somali’ye 30 milyon dolar yardım ediliyor.”

Dış politikaya da değinen CHP Konya eski Milletvekili Atilla Kart; Halk Bankası vb. dosyalar olduğu sürece, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüştüğü kişinin Trump ya da Biden olmasının fark etmeyeceğini söyledi. Biden ile olan görüşmede devletin resmi tercümanının bulunmamasını şiddetle eleştiren Kart; “Bu görüşme sonucunda Türk askeri Afganistan’a gidiyor. Savaştan kaçan insanları elbette ülke olarak misafir ederiz ancak sınırlarımızı akın akın geçen Afganların verdiği görüntüden rahatsız olmamak mümkün değil” dedi.

“Otoyollar yapıyorsun, tamam. Ama 1 yerine 20’ye mal etme. Hazine garantisi verme. Bunlar Osmanlı kapitülasyonlarını hatırlatıyor” diyen Atilla Kart; vatandaşlar, siyasi partiler ve toplumun, demokrasi ve hukuk çerçevesinde, barış içerisinde bu olanlara karşı çıkmaları gerektiğini söyledi.

“Başka partiye geçmem”

Başka bir partiye geçeceği söylentilerine de değinen CHP Konya eski Milletvekili; gelen çok sayıda teklif olmasına rağmen ilgilenmediğini, ne yaparsa Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yapacağını belirtti. Kart; “Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve bütünlüğüne sahip çıkmak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlık nedenidir” şeklinde konuştu.