İlk olarak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle Akşehir Şehitliği’ni ve ardından Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz’ı makamında ziyaret eden Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Gelecek Partisi Akşehir İlçe Binasının açılışını gerçekleştirdi. Esnaflarla da bir araya gelen Davutoğlu, bir süre sohbet ederek esnafların sorunlarını dinledi.

Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 1. Olağan İlçe Kongresi’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Fatih Köle; “İstiklal Marşımızın ilk kıtası ile başlamak istiyorum. Korkma! Bu korkma ile burada korkmayan insanlarla topluluk içerisindeyiz. Üye sayılarımız gün geçtikçe artmaya devam ediyor. İnşallah Akşehir’de ilk önce Belediye’yi alacağız” dedi.

İl Başkanı Hasan Ekici de konuşmasında; “Namuslu, dürüst, liyakatli ve vatanperver insanların siyaset dışında kalması, bizi liyakatli olmayan insanların eline bırakır. Dolayısıyla biz siyasetin içerisinde her an her dakika olmalıyız. Biz Gelecek Partisi olarak Genel Başkanımızın önderliğinde bu partiyi kurarken bu algılamaları ortadan korkmadan kaldıracağımızı, Türk siyasetine yeni bir bakış ve anlayış getireceğimizi, temiz bir siyaseti ilke edineceğimizi söyledik. Nitekim Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde ilk defa bir muhalefet partisi olarak; muhalefet etmenin etik ve ahlaki ilkelerini belirledik. Bu etik ilkeler çerçevesinde muhalefet edeceğimizi, kavgacı siyasetten ve nezaketsiz söylemlerden uzak duracağımızı ilan ettik” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Ahmet Davutoğlu; “Bir kardeşimizi anmak istiyorum, Serkan kardeşimizi. İki ay önce Atakent Mahallesi Başkanı olarak Gelecek Davasına hizmet ederken hayatını kaybetti. Buradan onu da anıyoruz” sözleriyle başladığı ve sık sık sloganlarla kesilen konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü gibi çok güzel bir günde bir aradayız. Anadolu’dan, Balkanlar’dan, Kafkasya’dan, Bağdat’tan, Kudüs’ten gelip Çanakkale’de tek yürek olmuş 250 bin şehidin kazandığı zaferden öğrendiğimiz ve öğreteceğimiz şey; kimseyi dışlayıp ötekileştirmeden, güçlendirilmiş parlamenter sistemle gelecek inşa etmenin temel ilkemiz olduğudur. Mazlum milletlerin savaşı ve zaferinin karargahı olan Akşehir’deyiz. Uygur Türklerinin yaşadıklarına sessiz kalınırken bizim gönlümüz Doğu Türkistan’da. Hiç kimse bize milliyetçilik dersi vermesin.

Siyaset bir zihniyet meselesidir. Dünyanın merkezi Akşehir’den siyasetin ilkelerini hatırlatalım; samimiyet, cesaret, nezaket, adalet ve liyakat. Bize uyguladıkları baskılarla iktidara gelmemize engel olamazlar. Bugün Akşehir’de vatandaşların arasındaydık. Hiç kimse bize geçmişin hesabını sormadı, yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Biz liyakat diyoruz onlar mülakat diyor, biz adalet ve gelir adaleti diyoruz. Çıktığımız yolda devam ediyoruz ve menzile mutlaka ulaşacağız.

Bereketli, çalışkan, şehir olmanın bütün kimliğini taşıyan Akşehir’de bir kahveci esnafımız; “Daha ne kadar dayanacağız. Onlar lebaleb kongre yaparken bizim ekmek teknemizi kapatıyorlar” dedi. Aynı dakikalarda Konya’da esnafın masa sandalye yaktığı haberi geldi. Başınızı ellerinizin arasına alıp neden bu hale geldiğimizi düşünmezseniz biz bu durumun hesabını sormaya geliyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı; tarihte örneği görülmemiş şekilde, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı mektup paylaşımıyla istifa etti. Cumhurbaşkanı aylarca sustu, şimdi onu savunmaya başladı. AKP ve MHP’ye oy verenlere sesleniyorum: Oy verdiğiniz parti bu muydu, böyle bir Türkiye’ye mi oy verdiniz? Biz, demokratik bir Türkiye kurmaya geliyoruz.

Son dönemlerde Cumhurbaşkanı faiz lobilerinden bahsetmiyor çünkü faizin en ağır olduğu dönemi yaşıyoruz. Ama ekonomik reform paketi konuşuluyor. Ekonominin, tarımın durumu ortada. Çiftçi borçları en üst seviyede. Anadolu insanı enayi değil. Ekmek yok, kamu araçlarına kısıtlama getiriliyor. Tasarruf için sayısı bilinmeyen uçaklardan bir kaçını satmaktan söz edilmiyor.

Sayın Bahçeli ‘siyasi etik yasası çıkmalı’ demiş. Sayın Erdoğan’a destek verme şartı olarak baskı uygulasın ve yasayı çıkartsın. Ben geçmişte yolsuzlukları durdurmak ve siyasi ahlak için çaba sarf ettim. Gemiden ayrılmamak için gayret ettim ama geminin bugünkü durumu şu: Üst katta rotada dümende Bahçeli var. Orta katta Erdoğan konuşuyor. Alt katta Perinçek geminin dibini deliyor.

Her gün gündemi değiştirmeye uğraşıyorlar ancak değişmez gündem adalet ve refah. Milletin dar kaynaklarının doğru kullanılması için, işçinin emeğinin, çiftçinin ürününün karşılığını alması, esnafın dükkanını helal ve bol kazançla kapatması için, gençlerin geleceğe umutla bakması için iktidara geleceğiz.

Bizleri bağrına basan Konya ve Akşehirlilere, gösterdikleri yakınlık ve samimiyetten dolayı teşekkür ederim.”

Konuşmaların tamamlanmasının ardından yapılan seçimle, Gelecek Partisi Akşehir İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Fatih Köle, Ahmet Karabulut, Ali Çakmakçı, Fatih Özdoğan, Fehmi Gürlek, Habibe Kardaş, Gürkan Aslan, Harun Uçak, Hasan Hüsnü Çoban, Mehmet Etalap, Nurettin Durgut, Onur Lütfi Karamuslu, Osman Birsin, Ramazan Aladağ, Sultan Uzun, Ebru Candan, Osman Tuncez, Hasan Yemiş, Akın Altıntaş, Ali Demirağaç.