Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma programında açılış konuşmasını yapan MHP Akşehir İlçe Başkanı Salih Akça, “Genel başkanımız, liderimiz Devlet Bahçeli Beyin talimatlarıyla başlatılan bu programlar, milletçe birliğimizi tehdit eden algı operasyonlarına, bilgi kirliliğine ve buna bağlı olarak gelişen kafa karışıklığına son vermek için düzenlenmektedir. Bilinmelidir ki, millet yüksek ve ortak ideallerle birbirine ne kadar bağlanırsa, devlette bir o kadar güçlü ve kalıcı olmaktadır. Bir başka deyişle devletimiz gücünü milletimizin birlik ve beraberliğinden almaktadır. Son günlerde kamuoyuna yansıyan olaylar incelendiğinde; siyaset yapma bahanesiyle milletimizin hassas olduğu konuların kaşındığı ve gerilimin tırmandırılmak istendiği açık bir şekilde görülecektir. Çünkü içte ve dışta Cumhur İttifakına korkunç saldırılar yapılmaktadır. Bu saldırılar Cumhur İttifakının doğru yolda ilerlediğini göstermektedir. Peki neden saldırıyorlar nedeni Cumhur İttifakı Karabağ da zafer kazandı, Suriye ve Kuzey Irakta bunların maşaları olmadı. PKK/PYD’yi inlerinde imha ediyor. Akdeniz’de. Libya da bunların oyunlarını bozuyor. Bugün içerideki ve dışarıdaki algı operasyonlarına karşı yürüteceğimiz çalışmalar 2023'e kadarki siyasal süreci etkileyecektir. Dolayısıyla bu sürece dair her bir ülküdaşımızı düşen görev ve sorumluluklar bulunmaktadır.” dedi

Kalaycı, Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda, emeklilerin ve kamu çalışanlarının aylıklarına Temmuz’da yaklaşık yüzde 40 zam yapılacağını hatırlattı.

Ek gösterge düzenlemesinin yakında tamamlanacağını ifade eden Kalaycı, "Emeklilikte yaşa takılanlar, sözleşmeli çalışanlar ve asgari ücret artışı hükümetin gündemindedir. Türk ekonomisinde çarklar dönmekte, Türkiye üretmektedir. Sanayi üretimi ve makine teçhizat yatırımları sürekli çift haneli büyümektedir. Türkiye istihdamda 30,4 milyon kişiyle tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır. İhracatımızda ve turizm gelirlerimizde rekorlar kırılmaktadır." diye konuştu.

'Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve aydınlatma' programına Konya Milletvekili Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, Konya Milletvekili Esin Kara, MYK üyesi Güzide Çipan, MYK üyesi Özer Karakayacı, İl Başkanı Remzi Karaarslan, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Ülkü ocakları Konya İl Başkanı Yusuf Kasım Akta, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, MHP Akşehir İlçe Başkanı Salih Akça, TÜRKAV Konya Şube Başkanı Süleyman Nur, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar ve partililer katıldı.