İlçe Başkan Vekili Halis Karaboyacı; istifasına, teşkilatın yok sayılması ve yapılacaklardan haberdar olmamasını gerekçe gösterdi.

İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gülcan ise gazetemize yaptığı açıklamada; “Büyük umutlarla kurduğumuz Parti, 3 kişinin kapalı kapılar ardında aldığı kararlar doğrultusunda yönetiliyor. Biz yokmuşuz gibi davranıyorlar. Sorunca ‘İl karar verdi’ diyorlar. İl Başkanlığı’na sorunca ‘Siz yönetim olarak karar verdiniz’ deniliyor” ifadelerini kullandı.  

Gülcan, istifa nedenlerini şu şekilde sıraladı:

“İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyesi olduğum halde parti içi gelişmeleri medyadan öğreniyorum. Alınan kararlara itiraz edince ise ‘Bu böyle olsun, blr daha olmaz’ diyorlar. Bu kabul edilebilir bir mazaret olamaz. Kaldı ki sürekli bu tavır içinde olmaya devam edildiği için de benim yönetimde varlığımın bir anlamı yok!  

Geçtiğimiz 7 Mart 2021 Dünya Kadınlar Günü’nden önce; İyi Parti’ye hizmet etmiş, yeniden partide görev almamış eski bir Başkan Yardımcımızı, hakaretler ederek gözümünüzün önünde kovdular ve darp edilmesin diye onu koruyan çalışanımızı (çaycı) da işten attılar. O zaman da duyduğum rahatsızlıkları dile getirdim. Eski Başkan Yardımcımız, hatırı sayılır üyeyi alıp başka partiye geçti ve Kadın Kolları Başkanı oldu.

Yaklaşık 2 aydır yönetimin, ‘Gidenler gitsin’ ve ‘Biz ne dersek o olur’ tavırları yüzünden üyelerimiz partimizi terk etti. Sayın Genel Başkanım şeffaflık dedikçe bunlar kapalı kapılar ardında aldıkları kararlarda direttiler. Bu nedenledir ki; yönetimde olmamızın bir anlamı olmadığı kararına varıp ailem, akrabalarım ve yönetimden arkadaşım Halis Karaboyacı ile istifa dilekçelerimizi gerekli makamlara sunduk.

Akşehir’de durum keyfiyeten devam ederse Sayın Genel Başkanımın emekleri, parti için değil ama kendi çıkarları için heba olacak. Bizden uyarması!”