Araştırma çalışmasının sonuçlarına göre; AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanlarının başarı oranlarına göre yapılan sıralamada Erzurum B.B. Başkanı Mehmet Sekmen birinci olurken Konya B.B. Başkanı Uğur İbrahim Altay 4’üncü, Sakarya B.B. Başkanı Ekrem Yüce 6’ncı sırada yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanlarının başarı oranlarına göre sıralamasında ise birinci sırada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yer alırken, Ankara B.B. Başkanı Mansur Yavaş 2’nci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 3’üncü ve Antalya B.B. Başkanı Muhittin Böcek 4’üncü oldu.

Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki büyükşehirlerin AK Partili ilçe belediye başkanları sıralamasına göre; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca 1. oldu. Konya’dan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş 5. ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı 7. olarak ilk 10’da yer buldu.

Aynı kategoride CHP’li ilçe belediye başkanlarından Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen 6. ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da 7. olarak yine ilk 10’da yer aldılar.

Araştırmanın sonuçlarına https://sonararastirma.com.tr/haziran-2022-2/   linki üzerinden ulaşılabiliyor.