Meclis gündeminde yer alan 1, 2 ve 3.’ncü maddeler Bütçe Komisyonu’na, 4, 5 ve 6’ıncı maddeler ise İmar Komisyonuna havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin birinci maddesi olan, Taşıt Bakım Onarım ve İş Makinası Onarım giderleri bütçe tertibinde bulunan ödeneklerin, Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçe tertibine aktarılmasına dair Mali Hizmetler Müdürlüğüne ait teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Mülkiyeti Akşehir Belediyesine ile farklı kişilerle hisseli olan 35 m2, 14 m2, 60 m2 41 m2 ve 318 m2 taşınmazların hisse satışına dair Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne ait teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Teleskopik Hidrolik Bomlu Kurtarıcı Vinçin ortak hizmet projesi kapsamında kullanılmak üzere, Akşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası ile protokol yapılmasına dair Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ait teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Selçuk ve Meydan Mahallesinde muhtelif parsellerde hazırlanan Revizyon Uygulama İmar Planında değişiklik yapılarak, yıkılan Akşehir Belediye Binası ve Halk Kütüphanesinin olduğu alanın 4. Kattan 5. Kata çıkarılması, Akşehir Uygulama İmar Plan Notlarında Uygulama İmar Plan değişikliği ve Doğrugöz Mahallesi, 211 ada, 170 parsel ve çevresinde yer alan alanda Revizyon Uygulama İmar Plan Değişikliğine dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait teklifler oy birliğiyle kabul edildi.

2019-2024 yılları için 5 yıllığına seçilen Akşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı son toplantısının 4 Mart 2024 Pazartesi günü saat 17:00’de yapılması kararlaştırılmasıyla Şubat meclis toplantısı sona erdi.

Akşehir Belediye Meclisinin aldığı karar doğru oldu. Çünkü yıkılan belediye binasında  kod farkından dolayı parka bakan cephe dört katlı, 24 Ağustos Bulvarına bakan cephe 5 katlı, Kütüphane de 4 kata  sahipti. Bu arsaların birleşmesiyle (tevhid olması) uyum için hepsi 24 Ağustos Bulvarından cephe alması nedeni ile yeni tüm parselin  5 katlıya çevrilmesi kararı hakkaniyetli oldu. Akşehir Belediyesi veya müteahhide verilmesi durumunda buradaki alanda  daha fazla işyeri ya da değer artışı sağlanması için imar izni 5 kata çıkarılarak daha fazla inşaat alanının düşünülmesi meclis adına son derece yerinde bir karar oldu.