Komisyon üyeliklerine seçimlerin açık, diğerlerinin kapalı usulle oylandığı seçimler sonucunda üyeliklerin dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

Meclis 1. Başkan Vekili: Çakır Buğra

Meclis 2. Başkan Vekili: Mevlüt Türkcan

Divan Katipleri: İsmail Hakkı Koç, Ali Gürdal

Divan Katipleri (Yedek): Ömer Akça, Özlem Hekim

Belediye Encümeni: Asuman Çörekçi Haydanlı, Zekeriya Kanat

İmar Komisyonu: Asuman Çörekçi Haydanlı, Selim Aldemir, Bahri Duran, Ramazan Karakoyun

Plan ve Bütçe Komisyonu: Mehmet Serhat Arslan, Mustafa Kanyılmaz, Hüseyin Uyar, Musa Doğan

Gündeme sonradan eklenen; haberleşme şebekelerinde kullanılan kabloların taşınmazlardan geçirilmesinde geçiş hakkı ücret tarifesi ile 2020 Yılı Denetim Raporu’nun sunulmasına ilişkin teklifler ile imar planı konulu maddelerin görüşülmek üzere ilgili komisyonlara aktarılmasının ardından Belediye Başkanı Salih Akkaya, 2020 Yılı Faaliyet Raporu başlıklı sunumunu yaptı.

Sunumunda, 2020 yılı içerisinde başlayan, devam eden ve bitirilen yatırım ve faaliyetlere ilişkin bilgi veren Başkan Akkaya’nın açıklamalarından dikkat çeken başlıklar şöyle sıralandı:

*Yatırımlara harcanan tutar; 37 milyon TL Belediye, 18 milyon TL Büyükşehir Belediyesi ve 95 milyon TL Bakanlıklar olmak üzere toplam 150 milyon TL şeklinde gerçekleşti.

*2020 yılsonu itibariyle; doğalgaz altyapısı 26 bin aboneye, kullanıcı sayısı ise 19 bin aboneye ulaştı.

*Nasreddin Hoca Mesleki ve Teknik Lisesi’nin 32 derslikli okul binası yeniden ihale edilecek.

*Yeni Mahalle ve Gazi Mahallesi’nde, 346 konut ve 2 işyerini içeren Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlandı.

*Yapımı tamamlanan Mezbaha, Kasaplar Odası tarafından işletilecek.

*Taş Eserler Müzesi’nin Dünya Somut Kültürel Mirası listesine alınması için çalışmalar başlatıldı.

*Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanında bulunan 37 parsel, toplam 21 firmaya tahsis edildi. İkinci bir genişleme alanı için planlama yapılıyor.

*10 mahalleye, 1’i kapalı 9’u açık 10 sentetik futbol sahası kazandırılacak.

İYİ Parti Grubunun Bilgi Talebi

Faaliyet Planının oylanmasına geçilmeden önce söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Galip Karaca, yazılı cevaplanması istemiyle Başkan Akkaya’ya yönelttiği sorular üzerinden; Garp Otel’in İlim Yayma Cemiyeti’nden işletmeciye devri işleminin detaylarını, Pervasız Gazetesi’nin gündeme taşıdığı akaryakıt yolsuzluğuna dair tedbir alınıp alınmadığını ve bazı Belediye satış ihalelerinde ihaleyi kazanan vatandaşların daha sonra vaz geçme nedenlerini öğrenmek istediklerini aktardı.

Galip Karaca; Meclis toplantılarının canlı yayınlanması önerilerini bir kez daha hatırlatırken, kıyı kenar çizgisine ilişkin sorunların çözümüne yönelik maddeyi de içeren kanun teklifinin kabulü sonrasında Akkaya’nın yayımladığı Teşekkür ilanında, konuyu Meclis gündemine getiren ilk milletvekili olduğunu söylediği İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un isminin geçmemesini yadırgadıklarını vurguladı.

Daha sonra yapılan oylamalar sonucunda; 2020 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla, komisyonlardan gelen maddeler oy birliğiyle kabul edilirken, haberleşme şebekelerinde kullanılan kabloların taşınmazlardan geçirilmesinde geçiş hakkı 1-75 kuruş aralığında belirlendi.

Akkaya’dan Açıklama

Gündemin tamamlanmasının ardından, akaryakıt yolsuzluğu konusunda bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; göreve başlamadan önce Belediye araçlarının bir kısmında var olan Araç takip Sistemi’nin kendi döneminde tüm araçlara yaygınlaştırıldığını söyledi. Akkaya; geçmişte yaşanan ve 2 Belediye çalışanının adının karıştığı hurda hırsızlığı olayında, söz konusu kişilerin iş akdini feshettiklerini, sözü edilen akaryakıt yolsuzluğu konusunda ise çalışanın kontrol edilmesinde ihmali olduğu değerlendirilen Şef’e 3 yevmiye maaş cezası uyguladıklarını aktardı.

Toplantı, Mayıs ayı toplantısının 3 Mayıs Pazartesi günü saat 17:00’da yapılması kararının alınmasıyla sona erdi.