Akşehir Ticaret Borsası, Akşehir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve Akşehir Spor Tesisleri ile sanayi ve çarşı esnafını ziyaret ederken iki ailenin de düğün törenlerine katılan heyet, AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretlerin ardından, İlçe Başkanlığı tarafından Hıdırlık Sofrası’nda bir istişare toplantısı düzenlendi.

“Vatandaşlarımız mutsuz değil”

Toplantıda ilk olarak söz olan AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, yaptığı konuşmada; “Çok ciddi günlerden geçiyoruz. Daha henüz hiçbir şeyi atlatmış değiliz, temkinli ve dikkatli davranmaya devam etmeliyiz. Normalleşme adımlarının atılmasının ardından biz de teşkilat olarak sahadaydık. Sahada güzel şeyler gördük. Vatandaşlarımız mutsuz değil, bizlere karşı kesinlikle negatif bir bakış açısına sahip değiller” ifadelerine yer verdi.

“Gümbür gümbür sahaya inerek çalışmalarımızı hızlandıralım”

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, istişare toplantısında gördüğü manzaradan memnuniyetini dile getirirken; “Salgın boyutumuz tam bitmedi ama temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulmasının yanı sıra aşıların da ivedilikle yapılmasıyla büyük bir rahatlama içerisine girdik. Böylelikle teşkilatımızın talimatlarıyla her zaman olduğu gibi ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dinleyerek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Salgın sürecinin bitmesiyle inşallah önceki yaptığımız çalışmalar gibi gümbür gümbür sahaya inerek çalışmalarımızı hızlandıralım. Belediyemizin ve hükümetimizin yaptığı yatırımları çabuk unutanlar olmaktadır, sahaya indiğimizde bunları hatırlatmak lazım” şeklinde konuştu.

“Vekilimiz Akşehir’e her zaman sahip çıkmıştır”

Sözlerine, “Gerçekten biz büyük bir aileyiz” ifadesiyle başlayan İlçe Koordinatörü Tevfik Tığlıoğlu; “Böyle bir aileye mensup olmaktan gurur duyduk. Konya Milletvekilimiz Orhan Erdem’in sahadaki sihirli dokunuşlarına, vatandaşlarımızın gönlünü alma noktasındaki çalışmalarına ben bizzat şahit oldum. Herkes vekilimizi seviyor, sahip çıkıyor ve sahada da bu belirgin şekilde görülüyor” dedi.

Bölge Koordinatörü Yusuf Kahraman da yaptığı konuşmada; “Vekilimiz Orhan Erdem Akşehir’e Akşehir’de ona her zaman sahip çıkmıştır. Ankara’da temsilcimizin olması, yatırımlar noktasında bizlere azımsanmayacak, belki de beklentilerin üzerinde müthiş hizmetler getirmiştir. Onun için bir olalım, beraber olalım, güçlü olalım istiyorum” ifadelerine yer verdi.

“Öngörüsü yüksek bir partiyiz”

Toplantının son konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Pandemi süresince ülkemiz ve dünya zor günlerden geçti. Ama ülkemizde hiç kimsenin mağduriyet yaşamadan, hastane kapılarında kalmadan tedavileriyle ilgilenildiğine hep şahit olduk. Öngörüsü yüksek bir partiyiz. İşte Suriye’deki, Irak’taki durumu biliyorsunuz, Doğu Akdeniz’de olan mücadeleyi biliyorsunuz, sözde Ermeni soykırımı konusunu biliyorsunuz, Kıbrıs konusunu biliyorsunuz. Ülkemiz sayesinde Karabağ eski sahibi Azerbaycan’ın eline geçti. Libya’da Türkiye olmasaydı bugün Libya yoktu, çok kan dökülürdü ve Libya paramparça olurdu. Dünyanın her yerinde söz sahibi bir ülkeyiz.” 

Konuşmaların ardından başlayan istişarelerde, teşkilat çalışmaları ile yapılmış ve yapılacak projelere ilişkin konuların değerlendirildiği toplantı, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.