AK Parti Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda odalar ve STK'lar sorunlarını, görüş ve önerilerini paylaşma imkânı buldu.

Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesislerinde gerçekleşen STK buluşmalarında açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu; “Bugün burada toplanma amacımız Akşehir’imiz ve odalarımız adına kısa, orta ve uzun vadede yapabileceğimiz işler için istişare yapmak. Programımıza katılan 7 milletvekilimizle bugün akşama kadar bir dizi ziyaret gerçekleştireceğiz. Çevre Bakanımız, Spor Bakanımız ve Kültür Turizm Bakan Yardımcımız geçtiğimiz ay bizleydiler ve güzel çalışmalar yaptık. Ağustos ayında da çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Genel Başkan Yardımcımız başta olmak üzere, 7 Milletvekilimiz Akşehir’e gelerek 7 ayrı grup halinde Pazar yeri, Sanayi, Organize Sanayi, Esnaf ziyareti ve arasta ziyareti programı gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Büyükşehir Belediyemizin ve Konya Milletvekillerinin destekleriyle güzel hizmetler yapmaya devam ediyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın konuşmasının ardından Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı ve Selman Özboyacı’da Akşehir’e yapılan yatırımlar ve yapılacak olan yatırımlar hakkında birer konuşma yaptılar.

Bugünümüzü Akşehir’e ayırdık ve sizlerle birlikte hem istişare hem ziyaretler yapalım hem de günümüzün şartlarında ülkemizle ilgili Akşehir ve Konya ile ilgili neler yapılması gerekiyorsa hep birlikte oturalım, konuşalım istedik diyen AK Parti Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta; “Akşehir’le ilgili söylenecek her şeyi söylediler. Akşehir Konya’mızın en kıymetli ve en gözde ilçelerimizden bir tanesi. Büyükşehir Belediyemiz Akşehir için ne yapılması gerekiyorsa dört elle koşturuyor. Akşehir söylendiği gibi gerçekten vefalı bir şehir. AK Parti’ye ve Genel Başkanımıza gereken desteği her zaman vermesinden dolayı da Akşehir’imizde olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Milletine hizmet eden bir devlet anlayışıyla hizmet edeceğiz. Devletin ve Milletin anlaştığı milletin devletin içerisinde hissettiği bir Türkiye haline geldik. Milletin kaderi AK Parti’nin kaderiyle birleştiği anlamına gelir. Mahalle başkanlarımız, mahalle temsilcilerimiz, siz sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, gönüllü çalışanlarımız; Bu Ülke için hizmet eden herkes bizim için çok kıymetli, daha anlamlı. 2023-2053-2071 biz bu ülkenin önüne hedefler koyuyoruz, vizyon koyuyoruz, biz bu ülkede üretmek istiyoruz, üretimi artırmak istiyoruz. İhracatımızı artırmak, çiftçimizin üretimini, hayvancılığı artırmak istiyoruz. Gençlerimizin üreten gençler sadece ben ne iş yapacağım yerine ne üreteceğim nasıl üretebilirim ve bu ülkeye katkı verebilirim anlayışıyla geliştirilmesini istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Akşehir’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve meslek odalarının başkan ve temsilcilerinden gelen talepler dinlendi.

Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Osman Nail Kavruk, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı ve Selman Özboyacı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Konya İl Yönetimi, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir’de faaliyet gösteren meslek odalarının başkanları ile STK temsilcileri katıldılar.