Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Ak Parti Akşehir 76. Danışma Meclisi’ne Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Ak Parti Akşehir İlçe Teşkilat Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Bölge Koordinatörü Yusuf Kahraman, İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İlçe Koordinatörü Tevfik Tığlıoğlu, Yunak İlçe Koordinatörü Murat Erikçi, İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Başkanları, Kadın-Gençlik Kolları Başkanları ve yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı. 

Toplantıda açılış konuşmasını AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu yaptı. Çardakoğlu yaptığı konuşmada” Teşkilat olarak Ramazan ayından itibaren il teşkilatımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanımızla birlikte hem sofralara hem gönüllere ortak olduk. Her gün başka bir mahallerimizle buluştuk. Kadın kollarımız ve gençlik kollarımız her gün farklı bir sokakta, farklı bir evde oruçlarını açtılar. Belediye Başkanımız, yönetimimiz ve meclis üyelerimizle birlikte mahallelerimizde hem ibadet ettik, hem de taleplerini birebir dinledik. İhtiyaç sahibi ailelerimiz içinse hayırseverlerimizin desteği ile hazırladığımız yüzlerce kolinin dağıtımını gerçekleştirdik. Yani kısacası bu ay paylaştık, el sıktık, umut olduk ve gönüllere girdik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Salgının hafiflemesiyle çalışmalarımıza önümüzdeki aydan itibaren hızlandırarak devam edeceğiz. Sınırlarımızda ve sınırlarımızın ötesinde geçmişten bugüne kayıp ettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet kıymetli ailelerine sabırlar diliyorum. Geldiğiniz için teşekkür ediyor bayramınızı kutluyorum” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’da “ Her bir faaliyet takım çalışmasıyla yürütülür. Bizim siyasi çalışmalarımızda takımımız Ak Partidir. Ak davamız, Ak gönüllülerimiz bizleri elhamdülillah yalnız bırakmadı. Akşehir Belediyesi olarak her gün farklı bir sinerji yaratarak etkinliğimizi, hizmetlerimizi ve vekilimizin de sürekli desteğini yanımıza alarak devam edeceğiz. Bizleri yalnız bırakmayarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Konya Milletvekilimiz Orhan Erdem Beye, bölge koordinatörümüz, ilçe koordinatörümüz, ilçe başkanımız ve Ak Parti ailesine teşekkür ediyorum “ ifadelerini kullandı.

Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise” Ülkemiz artık dünyada ses getiren bir ülkedir. İşte Ukrayna- Rusya savaşı, arabuluculuk yaparsa Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapar diyorlar tüm ülkeler. Libya’da bizim müdahalemiz olmasa paramparça olurdu. Karabağ’ı 40 yıl sonra Türkiye’nin gücüyle Azerbaycan aldı. Bunun canlı şahidiyim gittiğimizde Sayın Aliyev, Sayın Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan’a farklı bir ülkenin uçağı kalkarsa Türk uçakları hazır çalışıyor kalkmaya hazır bekliyoruz dedi ve biz Karabağ’ı öyle aldık. Bu zaferin sahibi Türkiye’dir dediğini ben kulaklarımla duydum. Bu coğrafya son 100 yıla kadar hep toprak kaybetti. Osmanlı zamanında 17.5 milyon kilometrekare olan ülkemiz, şu anda 783 bin kilometrekare ülkemiz ilk defa toprağını büyüten ülke konumuna bu dönemde Ak Partiyle kavuştu. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur.

Biz 20 yıl daha hizmet etme aşkıyla bu ülkeye hizmet etmeye hazırız. Geriden gelecek arkadaşlarımızla, yeni yüzlerle güçlenerek, güzel gelişmelere hep birlikte şahit olacağız. Askeri yönden ülkenin geldiği noktaya bakıyorum. %80’i yerli silah üretir hale geldik. Kendi uçağını hazırlamak için test uçuşları ve denemeler yapıyor. Helikopterimiz faaliyette, İnsansız hava araçlarımız, faaliyetiyle birlikte dünyada manşetleri süslüyor. Hava araçlarımızı ülkeler almak için sıraya giriyor. Kendi otomobilini yapıyor ve oradan yeni enerji kaynakları üretiyor. Yenilebilir enerji dediğimiz güneşten ve rüzgârdan birçok yeni hizmetin yapıldığını görüyoruz. Otobanları 20 bin km’lik duble yolları görüyoruz. Şehir hastanelerini görüyoruz ve nereden nereye geldiğimizi hep beraber görüyoruz.

Konya Milletvekili Erdem “Muhalefet adına 6’lı masalar kuruldu.  Birde görünmeyen ortakları var. HDP, PKK, sözde işçi partileri vs gibi. Bunlara bakıyorum. Bunlar ne vaat etti Türkiye için hiçbir toplantılarının sonunda Türkiye’nin şu sıkıntısı var, bizde gelirsek şunu yapacağız diye bir açıklama görmedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan gitmeli ve gitmesi üzerinde hepsi birleşiyor. Amerika’da öyle diyor. İsrail’de öyle diyor. Türkiye ile hesabı olan herkes öyle diyor. Peki, Tayyip beyin gitmesi sizin elinizde mi? Bu millet 15 kere kendisini seçti. Hem de %52 oranlarda oylar vererek, hem Cumhurbaşkanlığında, hem Başbakanlığında, hem de referandumlarında Cumhurbaşkanımızın arkasında olduğunu göstermiştir.  Ancak kendileri de biliyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek mümkün değil. Amaç ne yaparız da ülke gündemini bulandırırız, yatırımları engelleriz, kalkınma hızını düşürürüz, dertleri budur" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından 76. İlçe Danışma Meclisi soru cevap şeklinde basına kapalı olarak devam etti.