CHP Akşehir Kadın Kolları Başkanı Sevim Uzun ve İl Başkan Yardımcısı Gülnaz Başak ile İlçe Başkanı Ali İlker Gencer’in makamında bir araya gelen Fevziye Pehlivan; partililere, CHP’nin en önemli projelerinden biri olarak kamuoyuna duyurulan Aile Destekleri Sigortası’na ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

CHP Akşehir Kadın Kolları Başkanı Sevim Uzun; konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Ziyaret vesilesiyle İktidar Yürüyüşümüzdeki Yol Haritamız ile sosyal devlet sorumluluğu gereği yoksulluğu bitirecek ve çocukların yatağa aç girmesini önleyecek olan Aile Destekleri Sigortası (ADS)  partililerimize anlatıldı. Konuya ilişkin yasa 1971 yılında çıkarılmış olmasına rağmen hala uygulanmamaktadır. Sebebi, yoksulluğun bitirilmek değil yönetilmek istenmesidir.

Keyfiliği, medyatik hayırseverliği, aileleri sürekli yetkililerle temasa zorlayarak rencide eden zihniyeti ortadan kaldırmayı hedefleyen ADS, iktidarın değil sosyal devletin bir uygulaması olacak ve Aile Destekleri Sigorta Kurumu tarafından yönetilecektir. ADS kapsamında yurttaşlara ödenecek olan Aile Gelir Desteği, ailelerdeki kadınların hesabına yatırılacak, böylece kadınlar ekonomik açıdan güçlendirilecektir.

Engelli ve evde bakım maaşları, ADS ile verilmeye devam edilecek ve hiçbir kesinti söz konusu olmayacaktır. Çünkü engelli olmak, onların tercihi değildir. Sosyal devletin işleyişi de budur zaten. Ayrıca gençlere eğitim, çocuklara beslenme desteği sağlanacaktır.”  

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fevziye Pehlivan’ın gerçekleştirdiği ziyaret ve partililerle yapılan görüşmeler, ülke gündeminin değerlendirildiği fikir alışverişiyle son buldu.