İlk kez halka açık bir yerde, ender görülebilecek bir sergi gerçekleşti. Denizli Çamlık Forum AVM’de “Şiirin Öteki Yüzü Fotoğraf Sergisi” gereken ilgiyi fazlasıyla gördü. Bu yönüyle alış veriş merkezi ilk kez özgün bir sergiye ev sahipliği yaptı.

Serginin gerçekleşmesinde iki sanatçının emeği var. Biri fotoğraf sanatçısı, diğeri ise bir şair… Sanat, bu iki usta sanatçıyı bir sergide buluşturdu. Şair İsa Küçük’ün şiirlerini okuyanlar bilir. Dizelerle bir senaryo yazma ustasıdır kendisi.

Fotoğraf sanatçısı Ahmet Başoğlan ise bir fotoğraf sanatçısı, ustası, an’ları, zamanı ölümsüzleştiriyor. Donup kalıyor güzellikler, anılar karelerde. Belki renkli, belki siyah beyaz. Hepsi de bir film karesinden farksız.

Küçük mekanlarda, kapalı yerlerde buna benzer sergiler kesinlikle açılmıştır. Ancak her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği, gezdiği, bir çay, kahve içtiği, alış veriş yaptığı yerde bir ilkti bu. Model alınacak bir işe de öncülük etmişlerdi iki usta sanatçı.

Ahmet Başoğlu; “İsa Küçük’ün Başka Şeylerin Şiirleri kitabını okuyunca dizeler kameraya poz veriyor gibi geldi bana. Biraz daha dikkat edince dizlere fotoğraf yerleştirince çok uyumlu olup örtüşüyorlardı. İsa Bey’den izin alıp bunu yaşama geçirdim. Gördüğünüz bu sergi çıktı ortaya. Şiirlerin dizelerinde bazen de tanıdıklarımı, yakınlarımı model olarak kullandım. Başarılı bir çalışma olduğunu gördüm. Sonuçta şiirin öteki yüzünden hoş şeyler ortaya çıkmıştı. Bundan büyük mutluluk duydum. Söz kuşkusuz izleyenlerin olacak…” dedi.

Şair İsa Küçük ise; “Denizli’de sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duydum. Sevgili dostum Ahmet Başoğlan, bu çalışma ile büyük bir çabanın içine girmiş. Fiziki anlamda bedensiz olan şiiri ete kemiğe büründürmüş. Kendisine emek kardeşliği için kendisine teşekkür ediyorum.  Ahmet Bey bir sanatçı olarak saate bakıyor, akrep ve yelkovanı görüyor. Daha önemli bir şey daha görüyor. O an’ı görüyor. Ve gördüğü anı getirip bizimle paylaşıyor. Büyük halk Ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde; “Kuş olsan da kurtulamazdın elimden/Eğer görse idim göz ile seni” diyor. Fotoğraf bir anlamda bu dizelerdeki kuştur, fotoğraf sanatçısı ise o kuşu kaçırmak istemeyen ozan… Yeni bir şiir koymuştur ortaya. Yani aslında ortaya çıkan bu eserin, yeni şiirin şairi fotoğraf sanatçısı olmuştur. Sergiye katılıp bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ederim. Ahmet dostuma da ayrıca çok teşekkür ederim” dedi.

Denizli Valisi Hasan Karhan serginin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Vali İsa Küçük’ün sanatçı yanı herkesçe biliniyor. Fotoğraf sanatının şiirle nasıl uyuştuğunu sergiyi gezerken gördüm. Hayran kaldım. Sayın Ahmet Başoğlan’ı ve Sayın İsa Küçük’ü yürekten kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.“

Serginin açılışına büyük katılım oldu. Vali Yardımcıları, çevre Belediye Başkanları, Denizlili sanatçılar, şair ve yazarlar usta iki sanatçıyı bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar…

Ahmet Başoğlan, sergide dağıttığı beş soruluk ankette, bir bakıma da bu çalışmaların süreceğinin müjdesini de veriyordu…