Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ve Aziz Milletin huzurundan sorumlu güvenlik güçlerimizin verdikleri mücadelede, şehitler tepesi boş kalmıyor. Hakkari kırsalında, geçen hafta sonu hainlerle girilen çatışmada, Kuzören nüfusuna kayıtlı Astsubay Sinan Aktay kardeşimiz de şehadet şerbetini içti.

Sinan 3 yıl önce, haki renkli şerefli üniformasını giydiğinde işim aşım tamam diyerek, 14.09.2019 tarihinde sevdiği ile dünya evine girmişti. Sinan bir yıl sonra aynı gün, 14.09.2020’de baki olan, hüküm sahibi olan Allah'ın takdiri ile toprağa girdi.

Annesi, babası, kardeşleri, eşi ve canından can olan, 28 günlük Göktürk Efe bebesine sarılamadan ahirete göçüp gitti. Göktürk Efe hiç bir zaman babasını göremeyecek, babasıyla top oynayamayacak, diğer çocuklar gibi babam diyemeyecek, babasının elinden tutup okuluna gidemeyecek.

Millet olarak bizler acısını paylaşmış olsak da maalesef ateş düştüğü yeri yakıyor. Aile bireyleri yaşadıkları müddetçe, Sinan'ın yokluğunu hep hissedecekler.

Nasreddin Hoca Meydanı’nda, Korona tedbirleri çerçevesinde, üst düzey devlet görevlilerinin de katılımıyla, çok kalabalık bir cemaatle şehidimizin cenaze namazı kılınarak, toprağa verilmiştir.

Şehit için düzenlenen resmi törenin ardından, özellikle babası şehidi saran toprağın üzerinden kalkamadı.

Dünyanın en büyük acısı, kesinlikle evlat acısıdır.

O acıyı hafifletecek ve yüreğinize su serpecek olan, İnşallah evladınızın şehit olarak son nefesini vermiş olmasıdır.

“Sinan Aktay” şehidimizin ismini, kendi doğup büyüdüğü memleketinde yaşatmak ve ailesini onurlandırmak adına, mahallesinde bulunan ortaokula adının verileceğinden hiç şüphemiz yoktur. Bu okula verilecek isim, şehidi öz'de olduğu gibi göz'de de yaşatacak ve Kuzörenliler, “köyümüzün şehidi” diyerek gururlanacaklardır.

Yetkililerin mevcut okulun adını, 'ivedilikle “ŞEHİT ASTSUBAY SİNAN AKTAY ORTAOKULU” olarak değiştirmek için çalışma yapacaklarını ümit ediyorum.