Öncelikle seçim sonuçlarının ilçemiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ederim. Resmi olmayan sonuçlara göre Akşehir halkı Belediye Başkanı olarak yeniden Salih Akkaya’yı uygun gördü. Bu bağlamda kendisini tebrik eder, yeni dönemde başarılar dilerim.

Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Akkaya 27.501 oy oranı ile oyların %49.48’ini alarak seçimleri kazandı. Hemen ardından İYİ Parti’nin adayı Osman Fedai ise 23.212 oy alarak oyların %41.77’sini alarak seçimi ikinci tamamladı. CHP’nin adayı Eyüp Oyan ise 4138 oy alarak oyların %7.45’ini aldı. Ayrıca bağımsız aday Mustafa Doğan ise oyların %0.43’ünü aldı.

Bu sonuçların iyi okunması gerekiyor. Benim gözlemlerime göre ki bu gözlemi istatistiklere bakarak yapıyorum, Cumhur İttifakı adayı Salih Akkaya’ya ittifak ortağı MHP’den çok fazla oy gelmediği yönünde. Gerekçem şu; zaten AK Parti 2014 yerel seçimlerinde tek başına 26.780 oy almıştı. Bu seçimde oylarını sadece 700 oy arttırmış. Yani çok fazla bir fark olmadığı gözlemlenmekte.

2014 yerel seçimlerinde o zaman MHP’nin adayı olan Osman Fedai ise 23.850 oy almıştı. Bu seçimde İYİ Parti’den aday olan Osman Fedai’nin aldığı oy ise 23.212 yani 600 küsur oy kaybetmiş. Bu sonuçlara göre MHP seçmeninin çoğunluğunun Salih Akkaya’yı değil eski adayları ve başkanları Osman Fedai’yi desteklediklerini söyleyebiliriz.

Peki CHP ne yapmış? Bu seçimden hiçbir kazancı olmayan tek partinin CHP olduğunu söyleyebilirim. 2014 yerel seçiminde aldığı oyları da düşürmüş durumda. Bir kısım CHP seçmeninin çoğunlukla İYİ parti olmak üzere oylarını diğer adaylara verdiklerini görebiliyoruz.

İlçemizde AKP-MHP ittifakı bileğinin hakkıyla zafer kazandı ancak bu zafer için ayrıca CHP ilçe örgütüne de teşekkür etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü CHP aday çıkarmayıp Akşehir’de İYİ parti ile ittifak oluştursaydı, İYİ Parti’nin adayı Osman Fedai’yi destekleyip ilçe örgütü olarak bu yönde propaganda yapsaydı pazar akşamı oyların tekrar tekrar titizlikle sayılması söz konusu olabilirdi. Çünkü iki partinin toplam oy oranı Cumhur İttifakı toplam oyu ile neredeyse aynı. Ancak CHP Akşehir’de böyle bir ittifaka katılmayarak Cumhur İttifakı’nın elini rahatlatmış oldu. Ayrıca belediye meclisine üye bile gönderemedi. Bu bağlamda ilerleyen zamanlarda CHP ilçe örgütünün kendi içerisinde bir sorgulama ve yenilenme sürecinden geçmesi gerekebilir.

Sonuçların ilçemize hayırlı olmasını dilerim. Gençler olarak başkanımıza isteklerimizi ileteceğimizi ve projelerinin takipçisi olacağımızı da söylemek isterim. Sayın Salih Akkaya’ya tekrardan yeni dönemde başarılar dilerim.