Bölge halkı ve yatırımcılarının yaklaşık 20 yıldır beklediği Organize Sanayi Bölgesi için Yalvaç ilçe girişinde 1 milyon 444 bin metrekare alan ayrıldı. Kamulaştırma işlemi tamamlanan 318 bin metrekare alanda alt yapı ve yol çalışmalarına, İl Özel İdaresi ve Yalvaç Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü faaliyetlerle başlandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, konuya ilişkin açıklamasında; “Bölgemiz yaklaşık bin 500 dönümlük bir alanı kapsıyor. Alanımız çok iyi bir konuma sahip. Amacımız alt yapı çalışmalarını biran önce tamamlayarak tahsislerinin yapılmasını sağlamak. Özellikle buranın teşvik kapsamına alınmasında fayda görüyoruz. Bu gerçekleşirse eminim ki çok kısa bir süre içerisinde dolacaktır” dedi.

Gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü de bu hayalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi tamamlandığında; hisse paylarının yüzde 51’ine Isparta İl Özel İdaresi, yüzde 43’üne Yalvaç Belediyesi ve yüzde 6’sına da Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası sahip olacak.