Bakanlığının resmi internet sitesinde yer verilen açıklamasında, Konya Model Fabrika’nın yalın üretim ve dijital dönüşüme yönelik işletmelere rehberlik ettiğini aktaran Bakan Varank; “Bu tesiste işletmeler deneyimleyerek öğreniyor ve mentorlar eşliğinde öğrendiklerini uygulamaya dönüştürüyor. Şu an itibarıyla bu model fabrikada 13 firmaya öğren dönüş, 33 firmaya eğitim ve danışmanlık, 47 firmaya da teknik teşhis ve tanı hizmeti sunuldu. Model Fabrika’nın çalışmaları ve firmalarımızın gayretiyle bu sayılar önümüzdeki dönemde daha da artacak” dedi.

KTO Eğitim Merkezi’nin de ekosistemin eğitim ayağını güçlendirdiğine dikkati çeken Varank; Dış Ticaret Merkezi’nin, bölgenin ihracat kapasitesini ve pazarını artırmak amacıyla kurulduğunu, Akıllı Teknolojiler Merkezi’nde de tarım makinesi üreticilerinin tarım 4.0’a adaptasyonunu sağlayarak uluslararası arenada daha rekabetçi hale gelebilmelerini hedeflediklerini belirtti.

Bakan Varank, açılışını yaptıkları Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 5. Kısım Altyapı çalışmalarına da değinirken; “Bu yeni yatırımla OSB 5. kısmın atık su şebekesi, yağmur suyu şebekesi, fiber hat yatırımları gerçekleşmiş oldu. Devam eden kısımların da bitmesiyle bu yatırımlar 560 milyon liralık bir değere ulaşacak” şeklinde konuştu.