Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Erten ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“392 bin m2’lik alanda yapılacak olan 18 uygulamasının ardından 200 bin m2 üzerinde 100 bin m2 inşaat alanımız olacak. Belediye olarak yaptığımız taslak çalışmaya göre, alanda; 100, 200, 500 ve bin metrekare olmak üzere yaklaşık 650 işyeri bulunacak. Düzenleme, tamamen sanayi esnafımızın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yapılmış olacak.

Kamulaştırma işlemi sonrasında; Kooperatif Genel Kurulu’ndan ve Belediye Meclisi’nden alınacak yetkilerle protokol imzalanacak. Bu protokol çerçevesinde, kamulaştırma işini Belediye olarak biz takip edeceğiz. Bütçesini de sizler hazırlayacaksınız. Kamulaştırma tamamlandıktan sonra yapım işini, Kooperatifimiz kendisi üstlenebileceği gibi yüklenici bir müteahhide de yaptırabilecek.

Alt yapı konusunda Belediye olarak yer alacak; gerek kendi görev alanımız, gerekse kurumların yapacağı doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon, internet, telefon ve elektrik hatları gibi koordinasyonları biz gerçekleştireceğiz. Sanayi Bakanlığı’nın altyapı ve üst yapı için çok uygun şartlarda kredi desteği söz konusu. Projenin yüzde 70’ine, 3 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli ve yüzde 3 faizli çok önemli bir katkısı var.”

Galericiler konusuna da değinen Başkan Akkaya; “Ayrı ayrı kooperatifler olmasın. Aynı bölgede onlara hitap edecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, değişik büyüklüklerde dükkanlar olacak. Keşke yeterince Belediye veya Hazine arsası olsaydı, projeler daha hızlı ilerlerdi” diyerek, ek sanayi sitesinin sanayici esnafına ve Akşehir’e hayırlı olmasını diledi.

Gelişmelere dair bir değerlendirmede bulunan Kooperatif Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Kayaalp; “Sitede 650 işyeri yapılacak. Yeni kurduğumuz Kooperatifimize üye olmak isteyen esnaflarımız için Sanayi Camii yanına bir büro açtık. Belediyemiz tarafından yapılacak kamulaştırma sonrasında, hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Yapılacak olan sanayi sitesi sayesinde sanayimiz anayola bağlanmış olacak. Sanayi sitesinde işyeri açmak isteyen bazı yatırımcılar, kiralık yer bulmakta zorluk çekiyorlar. Yeni sitemiz bu soruna da çözüm olacak” şeklinde konuştu.

Ahmet Kayaalp; “Yeni ek sanayi sitesi projesinde emeği geçen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Hasan Büyükdede, Konya Milletvekilimiz Orhan Erdem ve Akşehir Belediye Başkanımız Salih Akkaya’ya teşekkür ederim” dedi.