Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme alanı YG-AG Elektrik Şebekesi yapım işi ihalesinin, 26 Şubat 2021 tarihinde saat 10:00’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda yapıldığını hatırlatan Ahmet Emin Makascı; ihaleyi kazanan AKTİF Taah. İnş. Elk. Nakl. Turz. Sanayi Limited Şirketi ile 17 Mart 2021 tarihinde işyeri teslim tutanağı düzenlendiğini ve buna göre ilgili firmanın çalışmalarına başladığını belirtti.

Alt yapı yapımı ihalesini alan ÜÇ-YAZ İnşaat Ticaret Sanayi Limited Şirketi’nin de çalışmalarına devam ettiğini aktaran Makascı, diğer gelişmelere dair şu değerlendirmede bulundu:

“Akşehir OSB’nin doğalgaz ihtiyacının karşılanması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na yapılan müracaat sonucunda Bölgeye doğal gaz arzı sağlanmasına yönelik yatırımların ve Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki doğal gaz dağıtım faaliyetinin 10/10/2019 tarihli ve 8875-5 sayılı Kurul Kararında karara bağlanması ve 23.10.2019 tarih ve E.48253 sayılı EPDK yazısının tarafımıza bildirilmesi sonucunda da Yönetim Kurulumuzun yaptığı görüşmeler neticesinde ENERYA Konya Gaz Dağıtım A.Ş. tarafından 15.04.2021 tarihinde bölgemiz içinde çalışmalara başlanmıştır. 01 Ekim 2021 tarihinde de tamamlanması planlanmaktadır. Bu süreç sonrasında şu anda dolu olan bölgemizdeki yatırımcılarımızın rekabet gücü ile pazar paylarının artması için çok önemli bir fırsatı değerlendirmiş oluyoruz.”

Akşehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Makascı, kaydedilen gelişmelere destek veren merciler ve Müteşebbis Heyet’e teşekkür etti.