Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgaz arzı sağlanmasına yönelik yatırımlar ve OSB içerisindeki dağıtım faaliyeti; Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’na (EPDK) yapılan müracaat sonrasında, 10 Ekim 2019 tarihli ve 8875-5 sayılı Kurul Kararı’nda karara bağlanmıştı. Kararın, 23 Ekim 2019 tarih ve E.48253 sayılı EPDK yazısı ile bildirilmesinin ardından yatırım programına alınan projenin yapım işi süreci ise Organize Sanayi Yönetim Kurulu tarafından ENERYA Konya Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mürsel Parlak’a 6 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen ziyarette yapılan görüşmeler sonucunda başlatılmıştı.

Tamamlanan projeyle Akşehir OSB’nin doğalgaza kavuşmasına ilişkin bir açıklamada bulunan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Gelişmekte olan organize sanayi bölgelerinin olmazsa olmazı doğalgaz ihtiyacını, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıları için karşılamış olmaktan dolayı Yönetim Kurulu olarak çok mutluyuz. 1 Ekim 2021 tarihinde tamamlanması planlanan ve 30 Eylül 2021’de tamamlanan bu proje, şu anda parsellerinin tamamı tahsis edilmiş bulunan bölgemizdeki yatırımcılarımızın rekabet gücü ile pazar paylarının artması için çok önemli bir yatırımdır.

Bu gelişmenin her aşamasında bize destek olan; Konya Milletvekili Orhan Erdem, Valimiz Vahdettin Özkan, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, İkinci Başkan Zekeriya Gökşenli, Kurul Üyeleri Ahmet Çağrı Çiçek, İbrahim Tan, Dr. Erdoğan Tozan, Dr. Muhammed Mustafa İzgeç ve Mehmet Uğur Dilipak ile EPDK Doğal Gaz Piyasası Dairesi Daire Başkanı Hüseyin Daşdemir, Yönetim Kurulu Üyemiz Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederim.”