Sayın; Belediye Başkanı Akkaya, Konya Milletvekili Baloğlu, Eski Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ve MEB Yardımcısı Orhan Erdem’e soruyor ve diyoruz ki;Akşehir Halkı’nın, girişimci işadamlarının ve esnafın ‘Endüstri Meslek Lisesi Projesi’nin neden AYNI YERİNE yapılmadığını bilmek bugünden hakkı değil midir?

Haber Yorum: Ümit Aykut Şener

30 Mart 2014’te yapılan Yerel Seçimler öncesinde Akşehir Belediye Başkanlığına aday olan Salih AKKAYA, “DAİMA HİZMET DAİMA AKŞEHİR” başlıklı kitapçığının 7. Sırasında yer verdiği “Endüstri Meslek Lisesi Yerine Yeni İş Merkezlerinin Yapılması” nı seçmene beyan etmişti. Ayrıca yıkılacak bu yerin altına 3 kat otopark olan etrafında dinlenme yerleri olan yeni bir iş merkezinin yapılacağını Akşehir Halkına vaatte bulunmuştu. Başkan Akkaya’nın bu seçim vaadi 14 Mart 2014 tarihli Pervasız Gazetesinde de yayınlanmıştı. Haberimiz ekindeki PDF gazeteden ya da http://www.pervasiz.com.tr/siyaset/endustri-meslek-lisesi-yerine-yeni-is-merkezi-h7340.html linkinden detaylarını rahatça okuyabilirsiniz.

9 Ocak 2015 tarihinde yapılan Akşehir Belediye Meclisi toplantısının “Meclis Toplantı Tutanağının” 9 ve 10’ncu maddelerinde görüşülen Matbaacı Hacı Mehmet Karcı ve Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Metin Koyuncu’nun dilekçelerine her iki şasın işyerlerinin Endüstri Meslek Lisesi yerine yapılacak yeni iş merkezi alanında kaldığından; “...projenin 5 yıl içinde gerçekleştirilmesine olanak bulunmadığını OY BİRLİĞİ ile karar altına aldı.” Şeklinde bir cevap vermiştir. Meclisin verdiği bu karardan “Üyeler” oybirliği ile kabul etmesine karşın neye parmak kaldırdıklarını Pervasız’dan öğrenmişlerdi.

Kamuoyunda daha çok SANAT OKULU olarak bilinen Endüstri Meslek Lisesi Projesi, 2004-2011 yılları arasında Akşehir Belediye Başkanlığı yapan ve bugün ise AK Parti Konya Milletvekili olan Mustafa Baloğlu’nun da en çok uğraştığı projelerden birisiydi. 2011 Milletvekilli Seçimlerinde görevinden istifa eden Baloğlu milletvekili seçilmiş ve yerine Akşehir Belediye Meclis Üyelerinin oylarıyla Abdülkadir Oğul seçilmişti. Belediye başkanlığı döneminde Baloğlu’na birçok projelerde destek veren Oğul, belediye başkanı olunca Endüstri Meslek Lisesi Projesini tamamladığını kamuoyu ve yerel basınla paylaşmasına rağmen ne oldu da bu proje 2014 yerel seçimleri sonrasında bırakıldı ve sonrasında da İPTAL edildi.

TBMM’de Akşehir’i temsil eden iktidar partisi milletvekili Mustafa Baloğlu ve yine iki dönem iktidar partisinden milletvekiliği yapmış bugün hala Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olan Orhan Erdem, 2011-2014 yılları arasında iktidar partisinden Akşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Abdülkadir Oğul ve en son da yine iktidar partisinden belediye başkanı seçilen Salih Akkaya olmasına rağmen bu projeyi kimler istemedi veya engelledi? Bu 4 kişiden de AKŞEHİR HALKI (SEÇMEN) açıklama bekliyor. Milletvekili, MEB Yardımcısı ve Belediye Başkanları İktidar Partisinden olupta önlerine sunulan hazır projenin yerine getirilmemesinde bu kadar basiretsizlik kabul edilebilir bir durum değildir.

30 Mart 2014’te Akşehir Belediye Başkanı olan Salih Akkaya’nın gelişiyle Akşehir yine makus talihine yenik düşmekten kurtulamadı. Temmuzdan 2014’ten Nisan 2015 tarihine kadar yazdığım yaklaşık 35 yazıdan kendisini ilgilendiren konulara cevap vermeyen başkan Akkaya arka arkaya Pervasız’a daha önce belirttiğim konularda gönderdiği TEKZİP yazılarında karşı iddialarımı çürütecek hiçbir belge sunamazken üstelik eleştirilerimde haklı olduğumu da kısmen kabul etmiştir.

Sayın Belediye Başkanı Akkaya’ya soruyoruz;

Endüstri Meslek Lisesi Yerine Yeni İş Merkezlerinin Yapılması projesinin aynı yere yapılmasını yerel seçimler öncesinde beyan ettiğiniz halde neden vazgeçtiniz? Belediye Meclisi Üyelerine Monas Mezarlığı yakınında yapılacağını söylediğiniz yalan mı?

Sayın Milletvekili Baloğlu’na soruyoruz;

Sizin belediye başkanlığınız döneminde çok önem verdiğiniz bu projejenin aynı yerine yapılmasının Akşehir Belediye Meclisinde yeterli çoğunluğunuz olmasına karşın İPTAL edilmesine neden seyirci kaldınız? Sizin bilginiz dahilinde mi MECLİS karar almıştır?

Sayın Eski Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’a soruyoruz;

Nisan 2014-Mart 2015 tarihleri arasında Akşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptığınız esnada hazır olan Endüstri Meslek Lisesi projesini neden Milli Eğitim Bakanlığına sunmadınız?

Sayın Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orham Erdem’e soruyoruz;

Akşehir Siyaset Tarihinde bakandan sonra ilk defa bir de bakan yardımcısı çıkarmıştır. Siz ki, 2 dönem AK Parti Konya Milletvekiliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulunmuş başarılı ve tecrübeli bir siyasetçiydiniz. Neden Endüstri Meslek Lisesi Projesine sahip çıkmadınız? Size bu projeyi sunan birileri oldu mu? Ayrıca, AK Parti Konya Milletvekili Aday Adaylığına başvuru yapmak için istifa etmeden önce 15 Milyon Liralık bir ödenek çıkarttınız, bunu neden yaptınız? Yoksa sizde mi kısır çekişmelerden bunaldınız?

Yukarıda isimlerini açıkladığım kişilerden açıklama beklemek ‘Akşehir Halkı’ nın hakkıdır sizlerin de görevidir. 

Bilindiği üzere, Endüstri Meslek Lisesi Projesi Seyran Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi Karşısında Cenikoğlu Yurdu’nun arka kısmında bulunan bir alana yapılacaktı. Fısıltı Gazetesi, Akşehir Belediyesinin bu projeden kasıtlı olarak vazgeçtiğini konuşuyor. İstimlak edilecek bu alanda son aylarda gündeme gelen ve kendisine hukuka aykırı bile olsa kıyak geçilen ve Daltonlara çok yakın birisine ait yaklaşık 10 bin metrekarelik bir arsa olduğu dilden dile dolaşıyor. Bu nedenle projenin Akşehir Sanayisine yakın bir yere değil de SAVAŞ MAHALLESİ (BERMENDE) YENİ MEZARLIK civarına kaydırıldığı meclis üyelerince de dile getiriliyor. Bu mahalleye yeni yapılacak bu okulumuzun halihazırdaki öğrencileri servissiz nasıl gidip-gelecek hiç düşündünüz mü? Akşehir Belediyesi olarak öğrencilere bedava servis tahsis edecek misiniz?

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya diyoruz ki; Lütfen bu haberimizi de TEKZİP ediniz ve de içeriğine şu sorularımızın cevabını  eklemeyi de unutmazsanız hem bizi hem de kamuoyunu sevindirirsiniz;

1-    Seyran Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi Karşısında Cenikoğlu Yurdu’nun arka kısmında bulunan alana yapılacak olan Endüstri Meslek Lisesi Projesi’nde kimlerin arsaları istimlak edilecekti?

2-    SAVAŞ MAHALLESİ (BERMENDE) YENİ MEZARLIK mevkiinde yapılmasını düşündüğünüz Endüstri Meslek Lisesi’ni ayrılan ödenekle Milli Eğitim Bakanlığı Hazine Arazisi üzerine yapacağına göre siz nasıl oluyor da bu okulun şehiriçindeki arazisine kendinizi HAK SAHİBİ görüyorsunuz?

3-    Önümüzde koskaoca bir FB Spor Kulübünün ‘Kenan Evren Lisesi’ gibi bir örneği dururken. FB Kulübü, MEB’in istediği binaları yapmasına rağmen arsa değerinin daha yüksek olması nedeniyle Sayın Bakanın bu projeye onay vermediğini üstelik tüm Türkiye biliyor da, siz hala twit mi atıyorsunuz sayın başkan?

4-    Endüstri Meslek Lisesinin bugünkü yerine talip oluyorsanız eğer MEB’in istediği tüm koşulları yerine getirmek zorundasınız yoksa MEB tabiri caizse ZIRNIK koklatmaz size...

5-    Milletvekili, MEB Yardımcısı ve Belediye Başkanı iktidar partisinden olmasına rağmen eğer bu işi de başaramıyorsanız yazık bu Akşehirli’ye hem de çok yazık..!

6-    Akşehir Ekonomisine katkı yapacak yaklaşık 40 milyon lirayı bilir-bilmez çöpe atanları; ne Akşehir Halkı ne de Tarih affetmeyecektir.

Yarın yapılacak olan 25. Dönem Milletveki Seçiminin önce ülkemiz insanına huzur, barış ve refah ve istikrar getirmesini; demokrasimizin olmazsa olmazı siyasi partilerimize ve adaylarına başarılar diliyoruz.

Sağlıcakla kalın... 

Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONEmso-para-margin-bottom:8.0pt;line-height:107%;