Haziran sonrasında başlayan yeni dönemin tipik bir normalleşme süreci olmadığını sürekli vurguladığını hatırlatan Bakan Koca’nın sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını dile getirdiği ve vatandaşlara sorumluluk çağrısı yaptığı konuşması, özetle şöyle:

“Haziran ayından sonraki dönem, hayatımızın kısmen özgürleşmesi olmalıydı. Bu yeni dönemin, vatandaşımızın ferasetiyle iyi anlaşılacağını umduk. Eğer anlaşıldı ise gereğinin ne kadar yerine getirildiğini takdirlerinize bırakıyorum.

Sağlık çalışanları fedakarlıklarını, sorumsuzca davranışlara feda etmek zorunda olmamalıdırlar

Şu ana kadar sağlık kuruluşlarımızda, virüsün bulaşmasından kaçamayan 29 bin 865 çalışanımız oldu. Ne yazık ki 52 sağlık çalışanımızı, yitirdiklerimiz arasında ebediyete yolcu ettik. Kamuda esnek çalışma uygulamasına geçildiği, evden çalışmanın özendirildiği bu dönemde; aylardır evine gidemeyen, çocuğunu, eşini kucaklayamayan doktorlarımız, hemşirelerimiz ve her düzeyde sağlık personelimiz, bu fedakarlıklarını sorumsuzca davranışlara feda etmek zorunda olmamalıdırlar.

İhmal edilen her tedbir, bir değil onlarca can yakıyor

Mesafeyi gözetmeyen kalabalıklar, kalabalık içine atılan her adım, unutulan her maske, ihmal edilen her tedbir, bir değil onlarca can yakmaktadır. Rakamlar bize, ölüm ve ağır vaka sayısının arttığını söylüyor. Bu sonuçlar gücümüzü kırmakta, pandemi mücadelemizi zora koşmaktadır.

Maskeyle nefes almak, entübasyonla solumaktan kolay

Vatandaşlarımızın sadece tedbirlere uyumda değil, kontrolü ve denetiminde de destek olmalarını bekliyoruz. Unutmayalım; tedbir mücadeleden kolay, maskeyle nefes almak, entübasyonla solumaktan kolay, evimizde ailemizle vakit geçirmek, hastanede tek başına yatmaktan daha huzurludur.”