Testi pozitif çıkan vatandaşlardan, 65 yaş ve üstünde olup kanser vb. hastalıklar nedeniyle tedavi görmekte olan ya da kronik hastalığı nedeniyle bağışıklık sistemi baskılanmış durumda bulunanlara ilaç tedavisi öngörülüyor.

Dün itibariyle yerli aşı Turkovac’ın da Devlet Hastanesinde uygulanmaya başlandığı Akşehir’de, eldeki verilere göre; 12 yaş ve üzeri en az 1 doz aşısı yapılmış olan vatandaşların oranı yüzde 83 olarak biliniyor. Hatırlatma dozlarını da yaptırarak halihazırda aşılanma sürecini tamamlamış olanların oranının ise yüzde 78 olduğu görülüyor.

Aşılanma sonrasında antikor oranının azaldığı belirlenen sürenin, 6 aydan 3 aya indiğinin açıklanmasının ardından hatırlatma dozları için, son aşı tarihini takip eden 3 aylık süreyi aşmayacak şekilde randevu veriliyor.

Covid-19 ile kıyaslandığında çok daha hızlı bulaştığı ancak hastalığın daha hafif seyrettiği belirtilen Omicron varyantının; gençlerde yüksek ateşe dayalı risk oluşturduğu, ileri yaşlarda ise çoklu organ yetmezliğine varan kalıcı hasar bırakabildiğinin de altı çiziliyor.