Resmi Gazetede de yayımlanan Orta Vadeli Plan çerçevesinde, önümüzdeki 3 yılın ekonomideki yol haritasını belirlediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan; yüksek katma değerli üretimi önceleyerek rekabetçi, verimli, istikrarlı, dengeli ve gelir dağıtımını dikkate alan bir büyüme hedeflediklerini söyledi.

Ekilebilir ve sulanabilir alanların artırılması için çalışmalar yapılacağını aktaran Erdoğan; “Tarım-sanayi entegrasyonunu sağlamak için sözleşmeli tarım politikalarını geliştireceğiz. Salgınla mücadele kapsamında, vatandaşların mağduriyetine meydan vermeyeceğiz. Kamu taşıtlarının alımı, kullanımı ve tasfiyesi alanında Kamu Taşıt Filo Yönetim Sistemini devreye sokacağız” şeklinde konuştu.

Salgın Tedbirleri

Salgına karşı tek ve en önemli kozumuzun aşı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Kısıtlamaların kaldırılmasıyla okulların açıldığı ve üretime geçildiği bu dönemde tüm vatandaşlarımızı, tedbirlere hassasiyetle uymaya ve aşılarını olmaya davet ediyorum” dedi.

Çeltik Alım Fiyatları

Başlayan çeltik hasadıyla birlikte TMO’nun alım fiyatlarını da belirlediklerini bildiren Erdoğan; ton başına fiyatları Baldo çeşidi için 5 bin 500 lira, Osmancık çeşidi için 4 bin 500 lira ve Luna çeşidi için 4 bin lira olarak açıkladı.