İçişleri Bakanlığı Ek Genelgesi ve Genelge doğrultusunda alınan Karar ile koronavirüse karşı maskenin, doğru ve sürekli kullanımının sağlanması hedefleniyor. Valilik duyurusuna göre; Akşehir ve çevre ilçelerde sigara içme kısıtlaması uygulanacak olan meydan, cadde ve sokaklar şöyle:

Akşehir

24 Ağustos Bulvarı, İnönü Caddesi, Cevdet Köksal Caddesi, Anıt Meydanı, Gülmece Parkı, Tüm Pazar Yerleri, Tüm Toplu Taşıma Araç Durakları ve Tüm Dış Mahalle Meydanları.

Çeltik

Merkez Mevlana Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı.

Doğanhisar

Şehit İhsan Öztoklu Caddesi, İsmetpaşa Caddesi, İhsan Zeki Doyduk Caddesi, Anıt Meydanı, Kuz Mahallesi 84800. Sokak, Pazar Mahallesi 85002. Sokak, Başköy Mahallesi Meydanı, Karaağa Mahallesi Cumhuriyet Meydanı, Ayaslar Mahallesi Şehit Uzman Onbaşı İbrahim Ay Meydanı ve Deştiğin Mahallesi Cumhuriyet Meydanı.

Ilgın

Tüm Pazar Yerleri, Hayvan Pazarı, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, Nevzat İspir Caddesi, Kemal Türeli Caddesi, Nadaroğlu Caddesi, Dr. Vefa Tanır Caddesi ve Atatürk Caddesi.

Tuzlukçu

Akşehir Caddesi, Atatürk Caddesi, Tuzlukçu Pazaryeri, Güneş Sokak, Mithatpaşa Caddesi, Şehit Birol Dağlı Parkı, İhsan Özen Caddesi, Koraşı Caddesi, Mevlütlü Caddesi, Erdoğdu Caddesi, Konarı Caddesi,  Köklüce Caddesi ve Gürsu Caddesi.

Yunak

Hükümet Caddesi ve Ankara Caddesi.