Değerlendirmesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın; “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, ‘Ağır Hasta’ sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için ‘Zatürre oranı’ gösterilecek” şeklindeki tweetine de yer veren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Adıyaman, tabloya 2 yeni parametre eklenmesinin diğer ikisini çıkarmayı gerektirmediğini söyledi.

29 Temmuz akşamı yapılan tablo değişikliği sonucunda halkın “Demek ki yoğun bakım, entübe hasta sayıları çok kötü” düşüncesiyle paniğe kapılabileceğini ve vatandaşın, salgın yönetiminde Hükümete ve Bakanlığa karşı güveninin de sarsılabileceğini belirten Prof. Dr. Sinan Adıyaman; “Bu, hepimiz için ciddi bir sorundur. TTB sürecin başından bu yana şeffaf ve bilimsel yönteme dayalı bir veri paylaşımını önermiştir. Halkı ve bilim insanlarını aydınlatacak ve COVID ile mücadeleye katılımını sağlayacak bütün bilimsel veriler farklı tablolar halinde yayınlanmalıdır. Bütün veriler paylaşılır ise başta hekimler ve meslek örgütleri ve bilim insanları olmak üzere ilgililer, herkesin anlayacağı şekilde tabloları açıklayabilir ve bu verilerden çıkardığımız bilimsel sonuçları da halkımızla paylaşabiliriz. Şeffaflık ve güven salgında mücadelenin ön koşuludur” ifadelerini kullandı.

“Rakam dediklerimizin her biri insan olup sahadan gelen bildirimler, Sağlık Bakanlığı açıklamalarının üstünde bir gerçekle karşı karşıya olduğumuzu düşündürmektedir” diyen Adıyaman; ülke genelinde ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki meslektaşlarının gözlemlerine göre vaka sayılarının açıklanan toplam rakamların üstünde olduğunu, verilerin olduğundan az gösterildiği kuşkusunun giderek artan düzeyde yaygınlaştığını iddia etti.