Haritaya göre Konya, 100 bin nüfusa düşen haftalık vaka sayısı sıralamasında 81 il arasında 9’uncu sırada yer alıyor. Coğrafi bölgeler açısından değerlendirildiğinde ise Karadeniz Bölgesinde bulunan 6, Marmara ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan 1’er ilin ardından sahip olduğu yüksek oran ile Batı, Güney, Doğu ve İç Anadolu Bölgelerinde bulunan illerin tamamının, toplamda da 72 ilin üzerinde bulunuyor.

Bilim Kurulu tarafından, illerin risk kategorilerini belirlemede; 100 bin nüfusa düşen haftalık vaka sayısı ile birlikte PCR testlerinin pozitiflik oranı, yoğun bakım doluluk oranı ve entübe hasta artışı da kriter olarak kabul edilmiş ve illerimiz, bu kriterlere göre 4 kategoriye ayrılmıştı. Haritada ise düşük riskli iller için mavi, orta riskli olanlar için sarı, yüksek riskliler için turuncu ve çok yüksek riskli iller için de kırmızı renk belirlenmişti.

Uygulamanın başladığı günden bu yana yayımlanan haritalarda Konya kırmızı renkle gösterilen iller arasında bulunurken, son haritaya göre de haftalık vaka sayısı kriterine göre ilk 10 il arasında yer aldı.